Viki 27. 6. – 3. 7.

Ondra Pávek; bikebase.cz

Za tento týden: 530 km
Celkový počet: 12660 km

Neděle 150 km. Sem byl domluven s Ondrou a Michalem na 9 u sv. ve Varech. Byl tam i Kuba Vaňous a „stařešinové“ Jirka Čechman a Michal Stránský. Směr Merklín, Mariánská a Měděnec. Jenže po tom, co mě v Mariánský 3x utrhli (naštěstí už tam Stránský ani Jirka Č. nebyli) sem už rezignoval a i když čekali a byli vstřícní, tak jsem to v Abertamské křižovatce ohnul dolů přes Jáchymov a sólo přes Vary, Bečov a Krásno do Chodova a podvečer ještě do Kraslic.
V Chodově se konala krátká X-terra. Do poslední chvíle jsem si řikal, že bych jí mohl zkusit a 3 km běhu snad bez přežiju, ale po sobotě jsem to zavrhl. A dnešek i když průměr jen 29 byl taky docela bolavej a ze schodů se mi šlo špatně. Na startu sposusta známých. Čekal jsem ale hojnější účast z jiných regionů. V mužích jasně Kubíček i když z vody lezl až za Vláďou Malým a nutno říct, že jsem doufal, že by Kubíčka mohl dnes porazit, vzhledem ke krátkým distancím (400-10-3). Jeho taťka doktor Jirka byl po plavání jak struna napjatej, ale hned po prvním okruhu kola bylo vše jinak. A na Vládika se začal mocně dotahovat Jirka Folvarčík a to už jsem si uzase řikal, že snad bude Folvy i druhej. Až na cca. 10 sek. se dotáhl ale od poloviny kola zase začal vadnout a nakonec dostal i od Fischiho, kterej byl 5-tej. V mé tagerii +40 bylo pořadí Jirka Tokár, běžec Novák a 3-tí ani nevím. Si myslim sebekriticky, že bych i mohl vyhrát. Páč Jirka prsařil a navíc jsem stal v depu když se přezouval a bylo to děsně dlouhý. Z vody bych šel určitě dřív a na kole i malinko náskok zvýšil a 3 km běhu bych snad udržel. No kdyby byly v **** ryby tak by nemusely být rybníky. 8-) Holky okupovaly sestry Martina a Lenka. Pořadí nevím ale Martina vyhrála. Na hlavní závod jsme koukali s Ren a měla stejně silné řeči jako já: „… jednoduchá trať, to jsem to mohla jít taky!“.8-) Nojo, příští rok. Lepší závodit než zevlovat.
Jinak Fishi 5 – na líp to v současné době nebylo, Zbyňa kdyby jen víc trénoval – ale slušelo mu to a vypadá fakt dobře jako profík – figura i hadry (i když plavat v dresu a cyklokalhotech asi moc na rychlosti nepřidá), Beny z vody i pred Fishim ale taky dobrý. Pak ještě svalovec Altčul a dr. Luboš Fishi a Luky Kopecký špůrta s Michalem Havlíčkem – souboj titánů a Manfréd Krassa s lehkým během a …. a vůbec pěknej závod.
Začala TdF a hned zklamání. Amstrong brutálně demonstroval sílu a Jeník potupen. Vůbec nevím kdo by mohl. Snad Vino, snad Galdeáno (ale o něm nebylo slyšet) nebo aspoň ten Landis (i když je to taky amík)……snad bude mít Lance slabou chvílku…..nebo spíš chvíli…. ale více chvil. Rozhodně to nebude nikdo z kolaborujícícho týmu CSC. L.A. vypadá zas neskutečně dobře a podobné drama jako na GdI asi čekat nemůžeme, což je špatné.8-(
2. etapu vyhral Tom Boonen. Mi je sympatickej hodně. Někde jsem četl něco ve smyslu, že „…jarní klasiky nahrávají a jdou „těžkotonážníkům“ jako Boonen ….“, což mě trochu motivuje a dává sílu. Ale když jsem včéra pozoroval na pódiu Tomíka B. tak teda nevím a nechápu, co je na něm těžkotonážního. 8-)

Sobota 150 km. S Ondrou a Michalem. Názorná demonstrace toho jak jsem nemožnej. Ještě ke všemu jsem našel zapadlej, 2 roky starej lístek ze stroje z lékárny, který měří lůj v těle. Hodnotu si raděj nechám pro sebe. K výše zmiňované 2-ci, jsem se přidal v Kraslicích a okruh přes bundes (Klingental a JohanGeorgenStadt a z5 přes Potůčky, Merklín, N.Role, Chodov, N.Sedlo, Soko a Boučí, Vřeska (kde oni odbočili) a Soko. Průměr s nimi kolem 32 km/hod. Do kopcu jeli svižně a v každým mě utrhli. Někde dřív, onde pozděj. Jak se jim chtělo. Pak ještě popojížďky a 30,5. Tento týden rozhodně tréninkový plán nesplním. I když u mě to v km není. Schází mi jen jedna vlastnost.

Pátek 0 km. Kolo jsem odvolal v souvislosti s jinými funkcemi.

Čtvrtek 0 km. Pršelo.

Středa 50 km na bajku. Nejprve „rychlostezkou“ podel Ohře na Svatošky, přes mostek – vysypal jsem bobky a ty schody co tam jsou sjel – a pak k taboru a doleva nahoru. Tam trochu bloudění ale nakonec jsem vyjel u porcelanky v Lokti jak jsem chtěl, přes náměstí na Supí potok, a vrchem přes Hruškovou domu. Snažil jsem se hodně točit a zadýchal se jen trochu do kopců.

Večer mi kamarád prezidenta TBB Fázy přivez z Kasselu pro Pávise kola a Michala Bátyse pedály. Pěkné kousky to jsou a nejraději bych si to nechal.

Úterý 140 km. Na dnešní trénink jsem těšil a měl chuť. V 11 si dal 5 kopcu rejze s kurecim, ve 13,30 kávičku a ve 14 vyjel tak, abych byl na 15-tou rozjetej a nezaskočil mě Šabiňák. V 15 na srazu Kozler, Zbyňa, Fischi, Onťas, Mára Radnej a Bláža. Trasa Soko, Nivy, Jindřichovice, Kraslice, Přebuz, Šindelová, Jindřichovice, Oloví, Krajková, Nebanice, Sokolov. Tempo od začátku rychlé, v konci brdku za Soko se škubnul Kozler s Blážou i já silou vůle s nima, ale na horizontu jsem vyvěsil a čekal na kluky a ti dva ho prali dál. Takže i další kopec a tam Kozl zas nečekal a jsme je nedojeli a pak ani z Niv do Jindřichovic. Tam se mi jelo blbě a naložil mi i Péťa. Ale to bylo proto, že sem byl na Kozla už vyložene nasra***. Ne proto, že je na tom dobře, ale že rozmrvil trénink tím, že na kopci nečekal a protože Bláža chce bejt taky co nejvíc vepředu, tak ho stíhá a zbytek neví jesí dojíždět čelo a nebo čekat na konec. Takže prvních 25 km pěkně na hovno a když konečně Koza čekal před Jindřichovicema, tak i když je starší, taxem ho musel sprdnout. Má kliku, že neni urážlivej. 8-) Do Kraslic v poho vstříc dnešní lahudce. Stoupání na Přebuz. Sem se chtěl Kozla držet stůj co stůj a doufal, že se na něm musely podepsat ty bergy a taky hodně rychlý špice do Kraslic. Ale jel zas dobře a Fischi mu zdárně sekundoval a já vydržel asi do 1/3 kopce. Ti dva pak vyjeli spolu a já počkal na Blážu a vyjel to v háku. TF 163-164. Nahoře jsme počkali a pak Přebuz a Mára rovně do Nejdku a zbytek do Šindelové a v knajpě u rybníka doplnění vody. Úplně nečekaně se začal projevovat Zbyňa a vlny si nastupoval a vyjížděl hodně rychle …. zmetek. 8-). Z Oloví do Krajkové je to zkraje do docela prudkýho kopce a já to chtěl zkusit dle vzoru Kovyho na velkou, ale nepodařilo. Byl jsem rád když jsem mohl jet pak druhou část za Fischim v háku. To už jsme byli zase roztrhaný a sjeli jsme se až v Krajkové. 3 kusy pak rovnou do Soko a já ještě s Fischim a Kozlerem. V Nebanicích jsem už byl sám a Phepik Kódl na zahrádce taky a taxem usoudil, že horší to už být nemůže a přised. Za chvíli dorazil Makoň st. A Tonda Valeška s Martinou. 2 malý a domu už jen na dojetí a v Soko jsem to zaokrouhlil na 3 na zahrádce na St. Náměstí se Zbyňou, Palinkem a Onťasem.
Nejezdí se mi dobře a vše mě stojí hrozně síly. Kouzlo jarního Španělska definitivně vyprchalo a do konce sezóny daleko. Nějakou vzpruhu by to chtělo. Třeba něco novýho na kolo, nebo kdybych se ráno vzbudil a měl 78 kg. Asi si zajedu koupit do Klingentalu magazín Tour. Nojo a od soboty Tour de France. To by mohlo fungovat.
Koza jel zas mocně i když jen na 2-ce kole (Fort RO Genius s Recordem). Zlepšování Fischiho je výrazné. Začíná se projevovat to, že má prázdniny, dostatečně se vyspí a odpočine a i na studetovi Zbyňkovi to je vidět a Jirkovi Blažkovi – „ženě v domácnosti“ jakbysmet. Toho jsem si všiml už kdysi u učitele Venci Sobotky. Jakmile mu začli prázdniny výrazně s výkonností skočil nahoru. Takže je jasný, že nejen poctivý trénink, ale i poctivý odpočinek. Chodit do peří v 23,30 a vstávat v 5,30 není to pravé ořechové. S tím musím něco udělat. Nejpozděj ve 22 šipka do postele. Na „trubce“ co choděj do práce nebyl pěkný pohled. Onťas s motoulicí, Máru bolelo v krku a taky byl povadlej a já si připadal jak zmakanej burlak.

Pondělí: Odpo na koupáku s Velem a večer lehké svezení. Když jsem pak jel ve výtahu s kolem, najednou mi něco říkalo, že to bude na MRSACu pro mě dobrý a že to vyjde….a to jsem si nedal pivo.8-)


3 thoughts on “Viki 27. 6. – 3. 7.”

  • Zdar Vyky,to se divím,že jsme se v sobotu nepotkali,jel jsem stejnou trasu.Jeden dotaz,dá se kopit nějaké oblečení na kolo v Klingental?Je tam Intersport,né?

  • Viki napsal/a:

    Cus. Jasne je. Od celnice doleva a asi po 300 m na pravy straně. Maj tam vystrčeny kola před kram.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>