40. Kammlauf se slabou českou účastí

Honza, Milan
Vítěz přeboru Sokolováků - Jan Šíma, vpravo kanoista Milan Oslík

Jubilejního 40. Kammlaufu se moc Čechů nezúčastnilo. Jde o obdobu Karlova běhu v Německu na Kammloipe, start je v Mühlleithenu na kopci nad Klingenthalem. V sobotu je závod klasickou technikou, v neděli volnou technikou. Na startu bývají stovky závodníků. V sobotu si přebor v bruslení udělali Sokolováci, v neděli si to na klasice rozdali dva Chebáci.

Sobota… v Poohří jaro, na silnici do Boučí ledovka a pár aut v příkopu, nahoře na hřebeni přemrzlý sníh, na sluníčku měkký. Lyže si ve stánku Fischer nechalo namazat jen pár střelců, kteří si lyže nepřipravili doma (patřil jsem k nim a byla nás tak 4 %); zdarma, ale hodit něco do „Bierkasse“ se sluší a patří. Přihlašivší se na místě jsou automaticky do 3. startovního bloku, ale procpat se do druhého za to stojí a jde to. V prvním jsou závodníci v pořadí seriálu závodů. A je tu závod… po startu se jede do kopce, probíhá první prosetí zrna od plev. Bruslařský závod jedu v podstatě poprvé (předtím jeden neslavný pokus na Karlovi) a ano, závod je nejlepší trénink – brzy jsem schopen ocenit jízdu v háku a hlavně se v něm držet, běžka na běžku, popř. běžka na hůlku. V cestě závodníkům stojí kopec, který bych přirovnal k nejhezčí části časovky na Andělku. Většina účastníků okolo mě se snaží držet přiměřené tempo o ždibec rychlejší než stromeček. Později se trať výškově střídá (rovina, stoupání, málokdy sjezdík), převážně vede do kopce, řada úseků je dlouhých přímých. U přehrady je na trase smyčka. Před nájezdem do ní potkáváme několik prvních závodníků, kteří v protisměru letí. Zajímavost: tajně jsem doufal, že obyčejná máza ze stánku (vosk měl bezbarvo-růžovou barvu…) pojede rychleji než domácí alchymie kamarádů, ale nejela.

Jeli jsme trať 25 km a pořadí bylo:

SIMA Jan (autopneu-servis.cz) 1:21:20.3 – 8. v kategorii
OSLIK Milan (Kanoistika Chomutov) 1:25:47.3
DLOUHY Petr (AK Sokolov) 1:26:11.9
FISER Radovan (Team Bike Brezova) 1:26:21.7
ONTKO Petr (Team Bike Brezova) 1:29:44.3
TOMS Jiri (Team Bike Brezova) 1:34:13.3 – 8. v kategorii

Foto z cíle

V neděli, dle webu, počasí… menší bouře, jež odvála stopy, viz foto na stránkách závodu.

V sobotu bylo na startu 485 lidí, v neděli 253.
GOGOR Roman (TRI Cheb) 3:50:41.8
SINKULE Vaclav (TRI Cheb) 4:07:12.0

PS: účast Čechů byla sice slabá, ale jeden v celkovém pořadí zářil – Daniel Šlechta vyhrál v sobotu i neděli kategorii 31-40 let.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>