Bajkové top modely Ghost a Cube

Podíváme se na to, co nejlepšího nabízí dvě německé firmy, na jejichž rámech se v Karlovarském kraji prohání větší než velké množství bajkerů. Ghost má základnu v Chebu, kde jej prodává Vašek Sinkule (a distribuuje po ČR, mimochodem), Cube má základnu v Karlových Varech a prodává jej např. Ludvík Killinger nebo pan Krummer. A začneme podle abecedy.

Cube HPC Elite Team

Cube

Našel jsem veliký orázek, kde můžete obdivovat mohutné, v profilu kulaté trubky nejlepšího hardtailu Cube. Jsou vyrobeny, stejně jako u Ghostu letos poprvé, z kompozitu (čímž se zřejmě míní karbon). Řada Elite má několik variant výbavy a dle těchto stránek mají všechny vážit stejně. Cube i Ghost volili na své nejlepší kusy téměř identickou výbavu, lišící se jen ve vidlicích a komponentech jako jsou řidítka. Cube do 10,25 kg vměstnal Shimano XTR, Crossmax SLR, Syntace komponenty, Selle Italia SLR, Reba World Cup. Obě kola jedou na pláštích Schwalbe. Cena: 4 400 Euro.

Ghost HTX Lector Worldcup

Ghost

Pro rok 2007 vystřídal na top pozici skandiový rám letošní karbonový. Skandium bylo nahrazeno materiálem Actinum a přeřazeno do druhé nejvyšší modelové řady. Rám vypadá hezky, jak jinak, středová oblast je pořádně mohutná, připomíná rámy od Treku. Do 9,5 kg se vměstnalo Shimano XTR, Crossmax SLR, karbonový Ritchey WCS, Selle Italia SLR a vidle Fox F 80 X Terralogic. Detaily na stránkách modelu. Cena: 4 000 Euro.

[poll=5]


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>