Bike komponenty na netu II. – pedály

Založení nové rubriky Tipy na nákupy podnítil vzkaz od čerstvého Mistra ČR v teréním triatlonu mezi Spinning instruktory – Jirky Pánka:

Ahoj Radku, napadlo mě, že byste mohli udělat rubričku nebo seznam odkazů se zajímavými tipy pro nákupy. Inspirovala mě tvoje noticka na Marťasovým blogu, že pedály v Německu jsou levnější. Mně zase tuhle taky někdo říkal, že nakupoval kolo někde v Regensburgu.

Než se začtete do dalších odstavců, mrkněte na článek Internetové tipy pro sportovce I.

Pedály

Pedál Shimano PD-M520 2004, 380gPodívejme se na SPD pedály střední třídy, Shimano PD-M520. Sám je na svém biku mám již několik týdnů. Se svými 380g netrpí žádnou nadváhou, mají moderní systém uchycení (opora pro nohu není ve styku kufr/pedál, ale pedál/podrážka), který umožňuje bahnoproof konstrukci (proof = odolný). Líbí se mi i bílý nápis Shimano z boku na černém těle. Tip pro uživatele: nenechávejte si tovární nastavení tuhostu upnutí; už dvakrát jsem se svalil na bok, protože jsem nestihl vyndat nohu.

Výhodná cena a funkce top modelů.

Takže asi tak. Zbývá otázka po dopravě a dalších poplatcích z německých e-shopů. Neznám přesnou odpověď. Něco navíc se platí. To vyřešíme někdy jindy. Jisté je, žekdyž někdo z místních cyklsitů do Německa jede (Zweirad Stadler je v Regensburgu – 170 km ze Sokolova, popis cesty), tak dá vědět.

Objednávka zboží z čekých e-shopů je samozřejmě bez problémů.

Docela se mi zamlouvá nabídka Bikestoru:

Viděli jste někde lepší cenu? Domluvte si u nás lepší! Vyplňte následující formulář a odešlete jej. Budeme se snažit nabídnout lepší cenu. V 99% by se nám to mělo podařit.

Podle toho (odkaz na stránku) by měl být Bikestore nejlevnější čs bike eshop. Navíc: často jsou tam k vidění ohromné slevy a akce. Třeba nyní to je 36% na brzdy Avid SD SL.

A tak je to se vším. Zboží je nejlevnější v e-shopech a ještě levnější v Německu. Otázka tedy je: proč kupujeme v kamenných obchodech? Např. proto, že: potřebujeme díl druhý den; výměna je spojená s prací (výměna náboje); potřebujeme poradit; chodíme do svého oblíbeného bikeshopu a víme, že nám bude pomoženo, kdykoliv budeme potřebovat (Ráfek ti sice nevypletu, protože nemám čas, ale půjčím ti celé přední kolo.).


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>