Další aut v cyklistice

Bývalé hvězdy stáje Deutsche Telekom v čele s šestinásobným nejlepším sprintérem TdF Erikem Zabelem a vítězem TdF z roku 1996 Bjärnem Riisem se „přiznaly“ k „dopingu“. Bývalá hvězda stáje CSC Ivan Basso dostal dvouletý zákaz závodění za to, že se přiznal, že chtěl doping užít.

Zabel, Riis i další moc dobře vědí, že promlčecí lhůta osmi let dávno vypršela, takže jejich „přiznání“ je z právního hlediska pouhý kec, který nemá vyšší hodnotu než hospodské řeči. A proto je na místě otázka, proč to chlapci udělali.

Floyd Landis se v tisku vyjádřil, že po něm vyšetřovatelé požadovali, aby pomohl usvědčit Lance Armstronga, že za odměnu dostane nižší trest. Ve světle výroku je nabíledni, kdo a co za tím celým tyjátrem stojí.

Kromě toho se přiznali pouze k braní EPO, což je lidský hormon umožňující tvorbu červených krvinek. Žádná zázračná ani nebezpečná látka. Rozhodně nemá účinky ani jako hopsinková šťáva na gumídky, ani jako Panoramixův lektvar na Asterixe.

A ke kauze Ivana Bassa. Řekl, že chtěl užívat doping, ale včas si to rozmyslel. A tak byl obviněn z „pokusu užívat zakázané látky a metody a z vlastnění zakázaných látek a metod“. WTF? Takže já říkám: „Chci zabít Radka, protože je moc dobrej na kole.“ Tak a teď mě můžou zavřít na Pankrác, protože jsem to chtěl udělat.

Pro zopakování si řekněme, že ani jeden z jezdců nebyl nikdy v kariéře pozitivně testován.

No, řekněte sami, může to být ještě trapnější?


4 thoughts on “Další aut v cyklistice”

  • LaCyklo napsal/a:

    PRESNE TAK!!!
    Ak je to vsetko takto, tak na mieste I.Bassa by som to dal na sud. Neviem ako znesie, ze je potrestany za nieco co neurobil! Alebo je to vsetko inac?…

  • Takto to prošlo médii. Nevím o tom nic víc. On je možná problém, že všechny tyhle sportovní kliky špatně snáší, když někdo bojuje za spravedlnost u civilního soudu.

  • treatt napsal/a:

    Dovolim si silne oponovat – pokud vis, jaky ma efekt na transport kysliku krvinkami EPO, nemuzes rict, ze to je „jenom“ EPO a ze neni zazracna. Vykon umele podporuje radove. Stejne tak je lidsky hormon treba testosteron, ale kdyz si ho pichas injekcne, aby Ti nabehly svaly a jel jsi jak drak, je to v poradku, protoze to je „jen“ obycejny lidsky hormon?!

  • treatt napsal/a:

    A jeste jedna vec – Basso neprotestoval a nesoudil se – coz pomerne jasne rika, proc…
    Cistej rozhodne nebyl a obhajovat ho muze leda zaslepenec..sorry, nic ve zlym

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>