Desetihodinovka na Dyleni 2006

Druhou srpnovou sobotu se ve Staré Vodě opět jel závod dvojic na horských kolech – Dyleňská desetihodinovka – pod taktovkou Bike Teamu Auutomusil. Stejně jako minulý rok, ani letošní druhá srpnová sobota nepřipravila pro závodníky potěšující počasí a na 27 km trať, kterou absolvovali většinou za 55 minut, se vydávali ve vlhku a mrholení. Závod dvojic přesvědčivě vyhráli Radovan Fišer a Miroslav Brill (oba Team Bike Březová). Druzí dojeli Luboš Obrecht a Jirka Podhajský, třetí skončili Jindra Volný a Ondra Vataščin. Prvně jmenovaný navíc zajel nejrychlejší kola celého dne (0:51:40 a 0:51:54 první dvě kola). První tři dvojice stihly odjet dohromady deset kol, což je 135 km na každého jezdce. Odpoledne startoval závod jednotlivců na jedno kolo, v němž si vzhledem k asfaltovému příjezdu do cíle dojel pro vítězství zkušený silničář Ludvík Killinger (Cyklo Team Killi), třetí skončil Tomáš Kalianko (SKP Sokolov).

Za lávkou

Výsledky a fotogalerie na stránkách Auto Musil. Fotky od Sporťáků.

Pocity Radovana z vítězné dvojice: S Mírou jsme od začátku patřili k favoritům, spolu s Lubošem a Jirkou. Jindra a Ondra byli černými koni závodu, ale ne přímými favority. Po úvodních mystifikacích typu „mám najeto 10 kousků“ nebo naopak „ještě jsem nejel delší trénink než 80 km“ jsme si s Mírou řekli, že ničemu nevěříme a Míra, jako dělový XCčkař, se vydal do prvního kola a přijel s Lubošem. Já jsem Jirkovi odjel an konci prvního bahnitého úseku při vjezd na asfalt za lávkou. Měl jsem tak 20 metrů. Ani po chvíli se náskok nezmenšoval, ale díkyo né mystifikaci o 10 tisících v jeho nohách jsem nevěřil, že ujedu, leč časem jsem se s tím sžil a ještě do toho šlápnul. Náskok jsme s Mírou zyvšovali a něco z něj ztratili jen tehdy, když si Míra půjčoval moje zadní kolo, prootže během čekání nam ůj příjezd zjistil, že má pomalý defekt. Docela štěstí. To je ten jeho děravý projetý super lehký Michelin… Jasně jsem cítil, že s věkem roste vytrvalost. Pět kol už pro mě nebylo větším problémem. A druhý den jsem si dal ještě 77 km Karla.

Za lávkou

Všichni závodníci děkují lidem z firmy Automusil za organizaci tohoto skvělého závodu. Také děkujeme Kalymu, že fotil, a dalším lidem podobně (třeba mechanikovi pro všechny zdarma).

Za lávkou


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>