Florbalové mistrovství si podmanil PROFI SPORT Cheb

Petr Fiala předává diplom Vojtěchu Klaukovi. Foto: Karel Rous

O zázemí pro vyhlášení Poháru Karlovarského svazu cyklistiky se i letos postaral oddíl Team Bike Březová. Jako zábavný program byl letos vybrán sportovní turnaj; hlasující si vybrali florbal (57 %).

Před samotným vyhlášením poháru promluvil Pavel Mareš, cyklistický rozhodčí a člen vedení svazu. Shrnul celoroční pohár, připomenul důležité události. Osobně bych rád připomenul třeba to, že je potřeba poděkovat organizátorům závodů za to, že tvoří zdejší cyklistický život, který by bez závodů neexistoval. Pavel se samozřejmě dostal i k cyklistické mládeži, které se v kraji chvályhodně věnuje několik oddílů a zejména Petr Fiala a jím vedené SCM Cheb. A kdo byl na vyhlášení oceněn? Zde je seznam úspěšných závodníků.

Po vyhlášení si vzali slovo Jiří Toms a Lenka Jandová a poděkovali fotografům Karlu a Ivě Rousovým, kteří nás neúnavně zásobují krásnými fotografiemi ze závodů. Za to jim děkuji i já osobně. Připomínám, že „stálých“ fotografů je (či bylo) v kraji více, např. František Klingora posílá fotky z každé akce, na které je přítomen.

O míček bojují Karel Brabec a Karel Tyrpekl (zleva). Foto: Karel Rous

Po chvilce pro společenskou konverzaci se slova ujal sportovní ředitel oddílu TBB Honza Vokáč, proběhlo losování družstev do skupin a první florbalový zápas mohl začít.

Rád bych se zastavil u problému „turnaj cyklistů ve florbale“ spočívajícím v tom, že zejména brankáři nevypadali jako cyklisté ve florbalové bráně, ale jako poloprofesionální florbalisté. Cyklisté – florbaloví amatéři, kteří obvykle brání vestoje, bez masky a často s položenou bránou, museli být zákonitě zklamaní. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že brankář v teplákové soupravě s maskou je ve florbalu naprostý standard. Určitě se podělte o názory v komentářích pod článkem.

Florbal se myslím ukázal jako sport pro všechny generace zejména proto, že je to bezkontaktní sport (byť jsem u jednoho družstva viděl snahu loktovat). Co by takový drobek Karel Tyrpekl dělal se staršími kolegy ve fotbale či basketu…

Jak již psal Petr Fiala, finálový match byl rozhodnut v poslední sekundě. Gól vstřelil již zmiňovaný Karel Tyrpekl.

A když už se ten turnaj uskutečnil, berme ho jako Florbalové mistrovství cyklistických družstev. Vzhledem k tomu, že se dodatečně přihlásilo družstvo Cykloteamu Ostrov, byl na poslední chvíli změněn systém turnaje i hrací doba. Poučením z krizového vývoje jest, že pro případný další turnaj již nebude po ukončení příjmu přihlášek nikdo další přijat! Bude to krutý, ale fér. Nalosovaly se dvě skupiny, hrací doba se upravila na 2*6 minut.

Pořadí ve skupinách

skupina A – 1. Profisport, 2. Specialized, 3. TBB
Skupina B – 1. Magicreame, 2. Tučňáci, 3. Cykloteam

Play-off

TBB – Tučňáci   2:3

Cykloteam – Specialized    4:7

Profisport – Tučňáci    1:0 na nájezdy

Magicreame – Specialized   4:1

o 5.místo TBB – Cykloteam   1:3

o 3.místo Tučňáci – Specialized   1:4

finále Profisport – Magicreame  1:0

Fotky Karla Rouse

Spoluautor článku: Honza Vokáč


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>