Galerie ze Sokotrans Cupu

RadekTen závod nebyl ani v letošním kalendáři, a přesto si tam našla cestu elita bikerů z Karlovarského kraje.

Čekal na nás krátký okruh, jenž muži jeli 12x. Jeho nejtežší částí byl výjezd pod billboardem Astorie u silnice E6. Má dosavadní zkušenost s ním se odehrála na XC závodu Středoškolské sportovní ligy, kdy jsme jej jeli pětkrát A nyní? Dva a půlkrát více. Přestože se říkalo, že se kopec nedá vyjet, našel jsem se já a v posledním kole ho vyjel celý bez šlápnutí na zem. Zajímavá je strategie jezdců: někdo slézal na úpatí kopce, někdo se snažil vyjet co nejdále. V prvnítrojici to bylo legrační: první dva ujeli v každém kole třetímu, ten je díky tomu, že kopec jezdil (do tří čvrtin) dojel, ale hned za horizontem mu odpočatí první dva ujeli a celé to šlo nanovo.

Okruh byl technicky dost náročný. Poznal jsemto na vlastní kůži: vpátém koel mi první dva ujeli a já byl hodně naštvaný, snažil se je sjet, ale dělal jsem díky nervozitě hrozné jezdecké chyby. To pak člověk nadává – a vypadá přitom dost hloupě.

Fotogalerie ze závodu.

Chtěl bych poděkovat pořadatelům za závod v Sokolově! Výsledky budou na bajkerech.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>