Giro d`Italia 2005

Trasa Gira 2005 je dlouhá 3464 Km. Giro 2005 se pojede od 7. do 29. května a začne 1,2 km dlouhým prologem. Tento rok začne Giro na jihu Itálie v Reggio Calabria a postupně se přesune na sever kde závodníky čekají alpské průsmyky, cíl letošního Gira je v Miláně. Mimo prolog budou závodníci ještě dvakrát bojovat proti hodinovým ručičkám v časovce. První se pojede 15. května z Lamporecchia do Florence a druhá 27. května z Chieri do Turina. Závěrečný týden, který se bude odehrávat v alpách slibuje určitě pěknou a napínavou podívanou. Klikněte na mapku, pro zvětšení.

Mapka Gira 2005

Giro 2004 vyhrál Damiano Cunego

Dvaadvacetiletý Damiano Cunego je nejmladší vítěz Gira za posledních 25 let. Cunego na Giru 2004 vyhrál celkem čtyři horské etapy a vystřídal tak svého týmového kolegu Gilberta Simoniho, který Giro vyhrál v roce 2003. Poslední etapu Gira 2004 vyhrál král sprinterů Alessandro Petacchi, který tak ještě zvětšil svůj rekord na devět vyhraných etap!


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>