Vzpomínka na Chebskou přilbu a jiné

V Libé
V Libé

Zdravím z Plzně, kde žiji od r. 2005, ale dál jsem členem oddílu Esky Cheb. V oddíle jsem od roku 1977. Mezi cyklisty se ví o cyklistických kriteriích v městských sadech. Okruh měřil 1 km. Startovali zde reprezentanti, jako třeba Ladislav Ferebauer, Václav Toman. Závody měly podporu továrny Eska, což znamenalo přilepšení pro úspěšné závodníky. V té době se totiž za vítězství dávaly společenské hry nebo ešusy, a rámy kol a příslušenství ke kolům závodníky určitě potěšily o něco více.

Letos jsem po 20 letech začal opět závodit. Můj cíl je účastnit se MS veteránů 2013 v St. Johannu. Posílám vám pár fotek z okruhu v městských sadech, ze silničních závodů se startem ve Fr. Lázních a průjezd závodu Vítězství okolo Esky Cheb v roce 1977. O cyklistickém dění před rokem 1989 v Chebu se moc neví. Mnozí těžko vzpomínají.

S pozdravem S. Leinweber


4 thoughts on “Vzpomínka na Chebskou přilbu a jiné”

  • Milan napsal/a:

    To jsem nevěděl, že v mé oblíbené zatáčce v Libé se dříve proháněli závodníci.. Moc pěkné fotografie, škoda, že jich není k vidění víc.

  • Petr Fiala napsal/a:

    Děkujeme, moc pěkné ale již jen historie. Nyní pracuji na projektu Multifunkční haly v Chebu, kousek od dějiště Přilby. Mohla by zde stát regulerní 200m dráha pro cyklistiku, další sportoviště pro atletiku, kolečkové brusle a ve středu hřiště na míčové hry 40x20m.
    Určitě se ke kritérku v Chebu ještě dostanou naši mladí, až se zde trochu opráší silniční cyklistika.

  • Hana Růžičková napsal/a:

    Tou historií je můj manžel Oldřich Růžička. Zajásala jsem, když jsem ho na fotografii v zatáčce v Libé objevila. A jsem ráda, že láska ke kolu mu vydržela dodnes se slušnými sportovními výkony. Veteráni, krásný rok 2010!

  • Petr Fiala napsal/a:

    Prosil jsem o nějakou dokumentaci výsledků z činnosti našich úspěšných, například Petra Koreluse, Pavla Santa z cyklistů, Davida Doskočila z atletů, zatím od nich žádné podklady nemám. Snad zimní měsíce budou tím vhodným časem se k nějakým podkladům dostat.

    Rád bych takto oslovil všechny pamětníky cyklistiky, kteří by mohli dát k dispozici své archivy pro zpracování historie cyklistiky v našem kraji. Atletika má v tomto směru mnohem více podkladů, které vede Jacek Přibáň.

    Historií se postupně stáváme každý z nás. Ovlivnit dění ve sportu v našem městě může také každý z nás – dnes, zítra. Bohužel jen společně máme šanci ovlivnit, ne jen několik jedinců, ale i úroveň našeho milovaného sportu.

    Oldu pozdravuji, ovlivnil pozitivně naší cyklistiku i triatlon.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>