Hnutí Occupy dorazilo i na Skalku

Pavel Santo, vítěz kategorie Master III

Možná jste zaregistrovali, že v New Yorku bylo před časem poluprání postavit stan a kempovat… kdekoliv na veřejném místě. Takhle to tam udělalo třeba tisíc lidí na Wall Streetu, čímž ho zablokovali, najendou nemohl fungovat normální život. A tito lidé hlásali, že bojují proti ekonomické a sociální nerovnosti. Podobné akce se konaly i v ČR. A v sobotu 2. 6. 2012 jsme se s okupanty setkali i na trase cross-country závodu XC Skalka. Chebští bezdomovci totiž rozbili své stany přímo na trati, a tak jsme mezi nimi projížděli formou slalomu. Do této opuštěné části si žádný fotograf netroufl, a tak nemohu situaci ilustrovat obrazově.

Tomáš Eberl, opálený ze Sardinie, kde na Světovém poháru v xteře získal 2. místo v kategorii

Závod nabídl technickou trať proloženou přesunem po asfaltu a zpevněné cestě, kde ovšem foukal vítr. Podloží v lese bylo po dešti naštěstí celkem vysušené, ale i přesto bylo třeba si přední i zadní kolo na několika místech hlídat. Dále bylo třeba překonat několik technických lahůdek. O tom, že ne každému se to podařilo bez karambolu, se můžete přesvědčit ve fotogalerii Karla Rouse, který několik pádů zachytil na sekvenčních fotografiích.

Martin Szewieczek

Na stupních vítězů se rozdávaly drogistické balíčky a opravdu krásné poháry (!).

Ve stejný den se jelo pohárové cross-country v Kutné Hoře, a tak bylo startovní pole o několik závodníků chudší.

Výsledky XC Skalka 2012
Fotky: Karel Rous (ultratřída) a Radek Franck

Za 14 dnů pokračuje Chebský pohár závodem Dragoun Parking Cup.

Foto: Karel Rous


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>