Hornoslavkovský hrdina má premiéru v neděli

V neděli 3. května se uskuteční 1. ročník horského branného běhu ze Sokolova do Horního Slavkova přes bajný vrch Chrudim (Krudum). Zde je rozpis závodu (propozice). Závod je pořádán pod záštitou klubu PSK Union Praha a pro ty nejlepší i všechny zúčastněné jsou připraveny ceny nebo upomínkové předměty o celkové hodnotě 15 000,- Kč.

Mapa

Samotný závod měří 16,74 km a celkové převýšení je 851 m. Branným prvkem v závodě je hod granátem na cíl, kterým je kruhový terč o průměru 10 m, na vzdálenost pro muže 30 m a pro ženy 20 m. Za netrefení terče je tříminutová penalizace, která se přičte k celkovému dosaženému času. Granátové stanoviště se nachází přibližně na 12. kilometru závodu.

Dalším netradičním prvkem závodu je tzv. „vložená trať“ o délce 10 km na vrchol Krudum. Na této trati budou vyhodnoceni startující s nejrychlejšími časy, a to v každé kategorii, a celkově nejrychlejší muž, žena, a příslušník ozbrojených složek budou odměněni cenou věnovanou firmou Relax-centrum. Podmínkou pro vyhlášení výsledků na této trati je doběhnutí do cíle na atletickém oválu II. Základní školy v Horním Slavkově.

V závodě mohou startovat muži a ženy narození v roce 1989 a starší. Jednotlivé kategorie jsou odstupňované po deseti letech. Vloženou kategorií jsou kategorie příslušníků ozbrojených složek. První tři v každé kategorii v celém závodě budou odměněni, navíc celkově nejlepší ze všech kategorií muž, žena a příslušník ozbrojených složek dostane zvláštní cenu věnovanou firmou Relax-centrum.

Poháry už jsou připravené
Poháry už jsou připravené

Prezentace na Hornoslavkovského hrdinu je v neděli 3. května od 8:30 hod. do 10:00 hod. v budově tělocvičny II. Základní školy v Horním Slavkově. Po rozpravě k závodu je v 10:15 hod. naplánován odjezd autobusů od brány k atletickému oválu, směrem na místo startu k nádrži Michal v Sokolově. Startuje se intervalovým způsobem. Časový interval bude určen po prezentaci podle počtu startujících. Včas bude vyvěšena startovní listina, a to před rozpravou v místě prezentace a v místě startu závodu.

V cíli závodu bude zajištěno občerstvení a závodníci se mohou osprchovat v budově tělocvičny. Na památku na tento den obdrží každý účastník závodu upomínkový předmět. Těšíme se na Vaši účast.

Za pořadatelský tým Mgr. Jiří Hadrava


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>