Jak se žije v… Hnízdil Teamu

Občas do Chebu či do Varů přijedou ti neznámí ze severu, vyhrajou a zase odjedou. Kupříkladu Vojtu Marvana už závodníci z mužské kategorie znají velice dobře, ale jeho tým, Hnízdil Team Kadaň (web), zůstává zahalen tajemstvím. Až doteď. Vojtovi jsem totiž položil stejné otázky jako ostatním zástupcům cyklistických týmu KV kraje. Myslím, že vás rozhovor překvapí a někteří závodníci možná rázem zatouží po členství v Hnízdil Teamu.

Týmové foto Hnízdil Teamu
Fotka je k dispozici i v plném rozlišení

Kdy váš klub vzniknul? Jaké jsou jeho cíle, co má vytesáno jako motto?
Klub oficiálně vzniknul v roce 2004, ale neoficiálně působil už někdy od roku 2000. V roce 2004 jsem přišel do týmu já, zaregistrovali jsme se na svazu, protože jsem chtěl jezdit pohárové XC, a pak už to šlo samo. Do týmu přišli další sponzoři a kádr se nám rozrůstal. Hlavní cíl byl a je ulehčit rodinným rozpočtům, protože každá sranda něco stojí :) Motto nemáme, ale něco vymyslíme…

Kolik máte členů? Kolik z nich závodí?
Asi 40 členů, závodí všichni, ale asi 10 lidí to bere tak nějak vážně. Máme docela dost mladých talentů – sourozenci Ježkovi jsou na Karlovarsku hodně známí. Vynikajicí je mladá maratonkyně Pavla Ondráčková, o které ještě v budoucnu určitě uslyšíme. Další je Jára Konečný, kterému je 19, takže taky v podstatě mladý talent. V neposlední řadě i já, je mi taky „teprve“ 20, takže můj čas přijde. Celkově to vypadá, že jsme spíše tým pro budoucnost.

Hanka

Hanka

Jak vypadá váš klubový život? Máte nějaké společné akce?
Máme společné tréninky o víkendech, dále tělocvičnu 2x do týdne. Jinak se každý připravuje individuálně. V březnu nás čeká tradiční soustředění v Chorvatsku. Jinak v sezóně máme pár vypečených akcí jako například loňská vyjížďka Po stopách boha Peruna, o které se již brzy určitě dozvíte víc. Připravujeme totiž seriál závodů tady na Chomutovsku. Brzy se chystá oficiální vypuštění informace do světa, takže to berte jako horkou novinku :). Jinak v červnu pořádáme XC závody v Kadani na Zadním kopci, což je takové naše malé mistrovství. Dále máme asi 2x do roka schůzi, kde se dohodnou podrobnosti o chodu týmu atd.

Jaký je rozpočet vašeho klubu?
Rozpočet se blíží 100 tis. Kč + obrovská materiální podpora od firmy Jízdní kola Hnízdil (web) a také od firmy I&C Energo (Skupina ČEZ; web), která nám poskytuje týmové auto a platí benzín. Největším dílem se na rozpočtu podílí právě Pavel Hnízdil, takže proto jsme Hnízdil Team.

Co nabízíte svým členům?
Každý člen má bezplatný servis v prodejně Jízdní kola Hnízdil. To je hodně považováno, protože místní servismani patří do špičky ve svém oboru. Pak má každý parádní slevy na materiál a taky zdarma startovné na naše závody. Také mají všichni možnost účastnit se soustředění v březnu, kam je zadarmo dopravíme. Každý člen má nárok na týmové oblečení do 1500 Kč.

Lukáš

Lukáš

Co nabízíte závodníkům?
Kromě výhod vyplývajících z členství, má okruh asi 8 nejlepších vybraných závodníků výhody jako např. oblečení do 6 tisíc Kč zdarma, zaplacení licencí na sezónu a vůbec je těmto závoďákům věnována větší pozornost. Samozřejmě každý má možnost se do tohoto vybraného společenství dostat – záleží především na výsledcích.

Co nového chystáte do roku 2008?
Spustili jsme novou verzi stránek. Přijde drobná změna designu dresů. Chystáme i nějaké úspěchy v zahraničí, protože náš závodník Lukáš Šustr straví velkou část sezóny v Anglii v Cardiffu. Doufáme, že se Hance Ježkové podaří zajet dobře v Českém poháru v XC. Vrcholem sezóny bude pro většinu asi Chomutov Tour, protože to naše sponzory hodně zajímá. Je veliká škoda, že se Chomutov Tour kryje s ČP v XC ve Varech. To je pro nás zřejmě největší omyl tohoto roku. Hodně nás uvidíte na Karlovarském poháru. Jinak se chystáme být ještě lepší než tuhle sezónu a vyhrát co se dá… :)

Vojta Marvan

Vojta Marvan
odpovídal na otázky

Jak se vám líbí cyklistika v Karlovarském kraji?
Jsme na rozmezí kraje Ústeckého a Karlovarského, takže máme jedinečný pohled na cyklistiky obou těchto celků. Ústecku chybí nadšení, kterého je Karlovarsko plné. V poslední době se snaží právě náš tým trošku tohle nadšení zvýšit. Čím se naopak může Ústecko chlubit je Severočeská amatérská liga (web). Ústecku chybí webový portál jako má Karlovarský kraj – Bikeri.cz jsou v tomhle ohledu téměř profesionální počin. Další věc je množství MTB závodů – Karlovarsko je plné, Ústecko nemá kromě pár maratonů nic. Změnit to má i ten nový seriál, o kterém jsem mluvil. Takže všichni od Ostrova až po Aš – buďtě hrdí na to co jste si vybudovali… :)

Jak se stát Vaším členem?
Nikoho jsme ještě neodmítli, takže šanci má každý. Členský příspěvěk je 300 Kč za rok, což je v porovnání s tím co nabízíme docela mizivá částka. Informace najdete na www.hnizdil-team.cz.

Díky Vojtovi za odpovědi a přeju mnoho jarních kilometrů!

{kluby}


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>