Jaký byl Václavský běh ve Františkových Lázních 2011?

Spokojený rodič Petr Vavruška

Na Václava opět ožily Františkovy Lázně během. U Sadové kavárny se konal tradiční Svatováclavský městský běh, který si mezi příznivci běhu z celého Karlovarského kraje našel již stálé a oblíbené místo v kalendáři běžeckých akcí.

Pořadatelé přivítali na startu rekordních 154 startujících! V dětských kategoriích se představilo 58 závodníků, na start hlavní tratě 3800 m se postavilo 6 chodců a 90 běžců. Hlavní hvězdou závodů byli tradičně všechny startující děti. Jejich srdnaté výkony a radost z pohybu nadchly veškeré publikum, některé rodiče dokonce výkony jejich potomků dojali k slzám. Třešničkou na dortu byla účast Ivany Sekyrové, čerstvé mistryně světa v běhu do vrchu a mistryně republiky v silničním běhu na 10 km z Běchovic.

Do cíle spěchala i Tereza

Hlavní závod v kategorii mužů vyhrál sokolovský Pavel Procházka před chebským Martinem Benkou a Martinem Horváthem. V kategorii žen vyhrála s přehledem „pomalu“ běžící (dle pokynů trenéra) Ivana Sekyrová, která vyrovnala traťový rekord, před druhou Vendulou Fronkovou a třetí Barborou Pribičinovou. Pořadí v kategorii chodců se dle regulí losuje a mezi tři nejlepší chodce se zařadili Dana Cetkovská, Hanka Dančová a Pavel Sýkora. Pořadatelé také již tradičně vybrané dobrovolné startovné ve výši 2800,- poukázali na podporu chebské farní charity.

Při závěrečném vyhodnocení v Sadové kavárně byli oceněni všichni vítězové kategorií hodnotnými cenami a originálními diplomy, věnovaných partnery a sponzory závodu, kterým patří velký dík.Závěrem pozdravil závodníky místostarosta Františkových Lázní pan Roman Knedlík, který ocenil skvělou atmosferu závodů v centru lázní a srdnaté výkony běžců.

Výsledky
Fotky Radky Lelkové (použity i v článku)


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>