Karel bike 2012: MTBO!

14. ročník Karla se 22. 9. 2012 pojede s mapou. Závod se vrací na Boží Dar a rovnou ve zcela novém kabátě. Je to úplná novinka mezi závody na horských kolech. Jde o nový druh závodu MTBO, kde je stanoven pouze počet kontrol, který musí každý tým absolvovat dle svého výběru. Závodit se bude ve dvojicích, které budou mít za úkol dle zvolené trati objet 5 či 10 kontrol z 15 vyznačených v mapě. Propozice.


10 thoughts on “Karel bike 2012: MTBO!”

  • Milan napsal/a:

    Tak krásný závod to byl..!! :(
    Nejdřív ho pokazí tím, že ho pořádají ve Varech a pak ho sice vrátí na Božák, ale jako MTBO.. :(
    Karel byl můj nejoblíbenější závod a myslím, že nejen můj.. škoda mu.

  • Petr napsal/a:

    Milane, dovol mi zareagovat. LK Slovan se po velikých problémech s povolením závodu v okolí Božího Daru (opravdu to není jednoduché získat všechny povolení) rozhodnul na zkoušku udělat závod v Karlových Varech. Po té co jsme dostali spoustu negativních emailů, že „lezeme“ do teritoria jiných pořadatelů jsme se rozhodli, že skončíme s pořádáním MTB závodů. Tento nový závod je aktivita týmu X Team BANO K.Vary. Nevíme proč je jako spolupořadatel uveden LK Slovan KV. LK Slovan K.Vary pořádá ve stejném termínu (22.9.) tradiční kros u Hájovny v Karlových Varech. Takže jak píšeš, jeden ročník (v roce 2010) jsme asi pokazili, ale tím to skončilo.
    Díky
    P.

  • Pro Radka: Nejsem si jist, jestli je to úplná novinka. Přesně tohle jsme už dělali před cca. čtyřma rokama :-) Ale faktem je, že to bylo na uzavřené, klubové úrovni.

    Pro Petra: Ad Karel bike. Jelikož obecně nezávodím a závodit nemíním, na kole jezdím jen pro radost, nikdy jsem se Karla neúčastnil. Jen a pouze jako divák. Ani nevím, kde se stala chyba, že zaniknul, vždyť Karel byl zpočátku velmi masovou záležitostí. Ale to mě nepřísluší soudit ani komentovat. Avšak jakožto jeden z pořadatelů jiných závodů mi nejde nereagovat. Ona zmiňovaná situace ohledně Karla v Karlových Varech se mě dotkla tenkrát osobně. A ještě stále to tam je. Proč přesouvat něco, co kdysi mělo velikou popularitu někam, kde už něco je a funguje? Proč se třeba nespojit a nevymyslet něco jiného, co by vyhovovalo všem? Kupříkladu vím, že v Ostrově by zájem o velkou sportovní akci byl. A z Ostrova si velice jednoduše dokážu představit výjezd do hor a návrat do nížin. Samozřejmě s podporou města a pak je jednání na úřadech vždy jednodušší. Stačí, že se do KV nacpala série cyklomaraton tour. Jelikož vyřizuju všechna povolení pro Artamona, netuším, jaký je rozdíl získat všechna povolení v tom, že se jezdí v Lázeňských Lesích a v okolí Božího Daru. Podle mě žádný. A moje zkušenost je taková, že když se začne jednat včas, jde všechno a relativně snadno. Podle reakcí některých našich závodníků se jim stýská po Krušných Horách. Proč jste nás nekontaktovali a nevymysleli jsme něco společně? Proč jste se nám navezli do města, kde je rozpočet na sport XYZ tisíc, víc prostě není a nebude, zavedených akcí je mraky a chtěli jste z tohoto mála co jednotliví pořadatelé dostávají ještě ubírat. A proč jste se ještě bezostyšně chlubili, že trasa vede po trase našeho maratonu a po trase, kde se jezdil ČP CX? Chápu, že na to jméno nemáme nikde žádnou ochrannou známku, ale minimálně slušnost se zeptat by to byla. Nemáme za sebou pana Mullera z M-production ani nikoho jemu podobného. Jsme rizí amatéři. Ale všechno, co jsme dokázali a myslím, že se nemáme za co stydět, jsme dokázali sami, bez protekce, bez známých.

  • Petr napsal/a:

    Pro Metyho.
    Rozdělím to na několik částí.
    1.Nevím, jestli jeúčast cca 180 účastníků včetně dětí masovou záležitostí.
    2. Je to veliký rozdíl. V Krušných horách jsou kromě majitela lesa (Lesy ČR) ještě nájemci honiteb, kteří buď vůbec nesouhlasí s akcí, anebo chtějí veliké peníze za podnájem. Bez jejich svolení nedají Lesy ČR povolení ke konání akce. Vůbec to není o tom, aby se začalo jednat včas.
    3. Moc bych rád, aby jsi mi vysvětlil co jsi myslel tím, že jsme se Vám navezli do města, kde je rozpočet na sport XYZ tisíc,…… a chtěli jsme z toho ubírat. Co to blábolíš za nesmysl.
    4. Kde jsi vzal, že jsme se chlubili, že trasa vede po trase Vašeho maratonu. Pokud vím, letos jste zvažovali, že závod přemístníte do Ostrova. To by pak v Ostrově bylo také všechno vaše?
    5. Nemáme zasebou pana Mullera z M-production.
    6. Jsme ještě ryzejší amatéři. Na akce dostáváme o hodně míň dotačních peněz.
    Určitě se nemáte za co stydět, to přeci nikdo neříká. Ale třeba klukům z Kola pro život by jsi mohl poděkovat.

  • 1. Třeba v roce 2000 bylo 491 závodníků, v roce 2001 581, v roce 2002 bylo 566 závodníků. To není masová účast? Stačí číst, případně si najít dostupné informace. Takže když když přecházíme ze slušnosti do urážek, tak nevím, kdo blábolí nesmysly
    2. Také jsme v Krušných Horách jezdili. A šlo to.
    3. Vy jste nežádali o dotace z rozpočtu města? Tak to jsem viděl asi jinou tabulku a opravdu blábolím nesmysl
    4. Někde jsem tu informaci nabral. Nemůžu být konkrétní. Přesun jsem zvažoval, to je pravda. Ale ne na letošní rok, nýbrž na příští. A někde jsem řekl/napsal že je všechno naše??? Že jsem si nevšiml. Nemělo to být celý o tom, že by se pořadatelé měli spíš domluvit a vyjít si vstříc? Vážím si každého, kdo nesedí doma na zadku a je ochoten investovat svůj čas a občas i peníze do toho, aby uspořádal něco pro ostatní. Ale prostě a jednoduše postrádám smysl akce na místě, kde jsou již dvě. To je celý. A jak se ukázalo, tak smysl té akce postrádali i závodníci.
    5. Aha
    6. A dotační peníze dostáváme proč? Protože nic neumíme, nebo proto, že máme dobré jméno a už jsme něco dokázali? A poslední otázka, proč mi řikáš co mám a nemám dělat? Proč bych měl děkovat klukum z KPŽ? Myslíš, jako že oni jsou naši milodárci nebo jak? Shodou okolností jsem u Artamona od začátku a pamatuju si, jak celá spolupráce s KPŽ vznikla. My jsme se jich neprosili, oni se neprosili nás. Prostě jsme se dohodli na spolupráci a že to je dneska tam, kde to je, je podle mě jedině dobře. A jestliže jsou s náma kluci z KPŽ spokojeni, tak zákonitě bude pokračovat i další spolupráce. Až je něčím naštveme, tak spolupráce skončí. To je vcelku zákonitý. Ale buď klidný. Vztahy jsou na velice dobré úrovni. A nějak nevím, kdo by komu měl děkovat. Jestli oni nám, za závod o který se nemusí starat nebo my jim za partnerství. Ale myslím, že v tomhle máme jasno a Tobě je do toho prd.

  • Petr napsal/a:

    Mety, děkuji za odpovědi. Jsi fakt nejlepší.
    Tím končí diskuse s Tebou.

  • A mě se to letos líbilo!
    První má reakce na zjištění přesunu z B.D. do K.V.v roce 2010 byla přesně stejná jako první věta Milana v této diskuzi. A taky jsem Karla ve Varech nejel, radši jsem dal přednost jiné akci.
    Letos to bylo o něčem jiném a tak jsme si to se Slávkem (na tandemu) skvěle užili.
    Chápu že někoho baví jen tupě dřít na bike-maratonu a k mapě ještě nedorostl, ale já si rád kromě maratonů masovějších i komornějších párkrát za rok střihnu akce typu Bike adventure a nebo právě Karla, který byl zajímavý i tím způsobem volby kontrol.
    Škoda, že termínově se to tlouklo s Varským přespolákem (i když tady jsou dle slov manželů Novákových na vině spíš kluci ze Slovanu, kteří přespolák nečekaně přesunuli z tradičního termínu) a asi by si závod zasloužil i větší reklamu. Z mého pohledu to mohlo výt rozhodně delší, zase na druhou stranu myslím, že pokud by chtěl někdo poprvé zkusit závod s mapou, tohle byla ideální příležitost a dle všeho bude i za rok.
    Takže já se těším.
    Fíša.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>