Kdo je kdo na fotkách?

Označení lidé na XC Poohří (ilustrace)

Možná jste si už ve fotogalerii Picasa všimli, že v postranním sloupci jsou někdy zobrazeny obličeje a u nich jména. Picasa umí na fotce automaticky rozpoznat obličej a někdy se dokonce trefí a správně napoví, komu obličej patří. Správce galerie pak může i díky této pomůcce celkem rychle na fotkách zvýraznit obličeje. Já už jsem to udělal u několika stovek fotek a nyní dokonce důsledně ve třech fotoalbech – od pana Blažka ze Sokotransu (mládež) a nyní z Poohří od Ivy a Karla Rousových. Když si tato alba otevřete, tak v postranním sloupci uvidíte šest lidí, kteří v nich mají nejvíce označených fotek, a pak odkaz Zobrazit vše, který ukáže všechny označené osoby. Ty se ukazují i při procházení jedné fotky po druhé.

Při označování si pomáhám startovními čísly, ale splést se mohu. Snažím se označovat nejen své kamarády, ale i ty, které vlastně neznám. (Trochu narcistický fakt je ten, že nejvíce označených fotek mám já sám, 87, ale Pavel Kodl ml. už mě pomalinku dohání – 37.) Pro zajímavost, prohlížet si můžete 450 fotogalerii, které zabírají 4,87 GB, což je o kousek více, než pobere jedno DVD.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>