Kritérium ve Staré Chodovské, první závod Gira Chodov 2013

Úvodní závod Gira Chodov máme za sebou, a tak si můžeme vydechnout. Přiznám se, že jsem několik nocí nespal v obavách, aby to dobře dopadlo a nedošlo k nějakému pádu či vběhnutí psa nebo jiného domácího zvířete pod kola závodníků. Přece jen trať kriteria byla místy úzká, někde vyčnívaly poklopy kanálů a hlavně, jelo se mezi ploty domků místních obyvatel. Musím říci, že závodníci, i ti nejmenší, se s náročností tratě vypořádali velmi dobře, a tak zdravotnice neměla žádnou práci a mohla spokojeně popíjet kafíčko v restauraci U Sotonů, kde jsme měli perfektní zázemí.

020

Počasí nebylo nejhorší, ale chladno až takové, že i Sweepáci z Chomutova raději přijeli autem, i když předem avizovali příjezd na kolech.

Na start kriteria se pak postavilo celkem 29 cyklistů a 2 cyklistky. Vzhledem k počtu závodníků bylo rozhodnuto, že se uskuteční tři starty. První se na trať vydali nejmladší účastníci a dvě dívky a o pořadí se rozhodlo až ve spurtu, kde byl Marcel Červenka o galusku na čáře dříve než druhý Tomáš Chvostek. Za nimi se pak odehrál boj o třetí místo mezi Kájou Macánem a Markem Liškou, který nakonec na sebe strhl Kája. V dalším závodě jeli společně kadeti a nejstarší muži. Veterány ovládli závodníci Sweepu, kterým sekundoval Jirka Čechman a kadet Jaroslav Vojíř.

bajker

Vyvrcholením kriteria byl start zbylých kategorií mužů, kde Ondra Pávek nedal nikomu šanci a po pár okruzích již kroužil s náskokem před ostatními.
Jsme rádi, že vše dobře dopadlo, účastníků mohlo být víc, ale pro pořádání příštího ročníku kriteria ve Staré Chodovské jsme získali nové poznatky, jak závod vylepšit a přitáhnout ty cyklisty, kteří ještě letos a účastí váhali.

ondra

Většina účastníků si trať i její zajištění pořadateli pochvalovala a vyslovovala obdiv nad tím, že město Chodov a speciálně starosta města dokáže pro takovou akci uzavřít část obce, i když její prosazení stálo nemalé úsilí i funkcionáře TJ Plamen Chodov. Všem, i obyvatelům St. Chodovské za pochopení a ohleduplnost patří naše poděkování.

Foto v článku: M. Meruna

Výsledky (XLS)
Fotky od Míry Meruny
Fotky od CZervajse


One thought on “Kritérium ve Staré Chodovské, první závod Gira Chodov 2013”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>