1. závod ČP MTB 2013 -Teplice

David Zadák
David Zadák

V sobotu 27. 4. se jel první závod ČP MTB v Teplicích. David Zadák z Cykloteamu Ostrov, který si dělá zálusk na jedno z předních umístění v ČP MTB 2013, nenechal nic náhodě a v pátek byl s otcem v Teplicích na trati potrénovat na novém kole Ghost 29″. V noci trochu sprchlo, a tak trať byla perfektní. Kdo ji zná, ví, že je to trať velmi těžká a technicky náročná. Žáci jeli dva okruhy po cca 4,4 km. Na startu se sešlo 45 žáků! David odstartoval s číslem 805 z první řady. Po stoupání po asfaltu po startu dlouhém asi 400 m jel za Davidem Honzákem z TJ Cykloprag a do terénu již najížděl na prvním místě. Za ním se vyvezl D. Bittner z Author teamu Stupno a stále se Davida držel. V druhém kole Davida předjel a tvrdě nastoupil. David se snažil držet, ale brzy zjistil, že by mu mohlo dojít a zezadu se blížil velký soupeř J. Gavenda z Cyklo Prag. Nechal Bittnera ujet a pohlídal skvělé druhé místo. Na vítěze ztratil 32 vt.

David Zadák - stříbro na 1. závodě Českého poháru
David Zadák – stříbro na 1. závodě Českého poháru
Josef Blažek (junior) - 7. místo
Josef Blažek – 7. místo

Jak je ČP těžký, ukazují výsledky dalších zúčastěných borců. V žácích Tomáš Pavlík 26 – ztráta 6:07 min., Karel Tyrpekl 25 – ztráta 6:05 – Cykloteam Ostrov a Profi sport Cheb dále Jiří Luxík 37- ztráta 9:49, který se s tratí skutečně pral. Z kadetů se zúčastnil ještě Vojta Kočí, který dojel na dobrém 35 místě z 58 se ztrátou 8:45 min.

Junioři: Pepa Blažek 7., Přemek Novák 15.
Expert: Jiří Svoboda 9., Pavel Kodl 10.

Celkové výsledky


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>