Krudum čeká

KrudumRozhledna na Krudumu už stojí (mapa). A jaké jsou ohlasy? Před i během stavby byly negativní. Nyní, když je hotovo, jsou už snad jen pozitivní, což by bylo jen dobře. Svědčí o tom například článek Luďka Jaše z obecně prospěšné společnosti Krudum anebo názor správce stránek o Slavkovském lese: I když byla tahle stavba na těchto stránkách často kritizována a její existence rozhodně změní zvláštní atmosféru této tajemné hory, nutno uznat, že výhled z vyhlídkové plošiny věže je neuvěřitelný! (Na těchto stránkách se dozvíte mnoho zajímavých informací, třeba kam se poděla vrcholová pamětní kniha.) K vrcholu Krudumu vede pěkná cesta z Milířů. No a nebyli by to cyklisté, aby nepřelezli závoru… Zde je zpráva od jednoho z nich:

Ahoj, všem vřele doporučuji navštívit 4. října slavnostní otevření nové rozhledny na Krudumu. A všem, kteří to nevydrží, stejně jako já nebo zkrátka potřebují být občas na výši, posílám pár obrázků.. :o) Po přelezení uzamčeného vchodu se vám roztočí hlava na točitém schodišti, jehož vyhlídková plošina má být ve 33 m nad zemí. Nevím, nestopoval jsem, jak dlouho letí slina k zemi, když vezmu v potaz zrychlení a prudký boční vitr? :o) Poté překonáte další zábranu, která má zamezit dalšímu výstupu po žebříku vzhůru, na montážní stupínek těsně pod úplným vrcholem. Hlídač je v kabince a má zavřeno, aby mu nebyla zima, takže moc nevidí :o) Při větru si užijete dalších báječných zážitků. Pro ty, kterým se dělá na houpačce šoufl, nebo pro lidi trpící závratí příliš nedoporučuji, nahoře se to hodně houpe :o).

Foto: Krudum, o.p.s.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>