Krušnohorské triatlony

Mezi středně zažranými sporťáky KV kraje jsou triatlon a duatlon Krušnoman málo známé. V tomto článku se s nimi ale můžete seznámit a ještě se dozvíte, že možná nejsem dlouho od doby, kdy si v Krušných horách budeme moci dát Ironmana.

Krušnoman long distance duathlon 2006 se koná v sobota 23. září v Českém Jiřetíne (okres Most) a jede se na tratích 20 km – 100 km – 10 km.

Pátý ročník Krušnohorského triatlonu s přízviskem „Czech extrem olympic mountains triathlon“ se odehraje v sobota 2. září v Litvínově. Pro Karlovaráky je nepříjemné, že Velká cena Sokolova (sprint triatlon) se možná bude konat ve stejný termín. Proč má tento olympijský triatlon tak extrémní podtitul? Podívejte se v propozicích na profil cyklistické části…

V rozhovoru na etriatlon.cz říká se organizátor vyjádřil k Ironmanovi v Krušných horách:

Tvůj sen je uspořádat Ironmana v Krušných horách. Jak je tato myšlenka blízká realitě? Kde by se mohlo odehrávat plavání, cyklistika a běh?
Přiložil si polénko do ohně. Je to můj obrovský sen. Mám v hlavě už tratě, ale plavání je u nás obrovský problém. Muselo by se plavat tam, kde plaveme při olympijském triatlonu. Plavání 1500 m je ve 4 okruzích, takže je lehké spočítat v kolika okruzích by se plavalo. Cyklistika by byla vedena do hor, sjezdy, výjezdy a závěrečný maratón po cestách a cestičkách v horách Krušných (po Německé straně, kde jsou oficiální běžecké tratě). Nemám moc rád při dlouhém triatlonu 2 depa, ale zde by to muselo být. Jedno depo v Litvínově a druhé na Českém Jiřetíně. Takže by to byla taková spojnice mezi triatlonem a duatlonem, který pořádáme. Ale teď je před námi 2.9. olympijský triatlon a 23.9. dlouhý duatlon a to je pro nás pro tuto chvíli prvořadé. Zeptej se mě ještě jednou na tuto otázku počátkem října řeknu ti víc :-)

Více na webu Krušnomana.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>