Chodovar Cup – Kaznějov 2006

[Novinový článek z pohledu týmu Team Bike Březová] Na čtvrtý závod série závodů cross-country (XC) horských kol Chodovar Cup se s nemalými ambicemi vydalo několik závodníků týmu Team Bike Březová. V areálu kaznějovského koupaliště na ně čekala vyprahlá trať, jejíž první část vedla po zpevněné písčité cestě a stoupala až na nejvyšší bod trati, ze kterého se pak do cíle sjíždělo náročnými technickými úseky vedenými lesem. V něm se „ikscéčkaři“ museli poprat s vysokými kořeny, ostrými zatáčkami mezi stromy a povrchem, na kterém zadní kolo rádo ustřelovalo.

V kategorii mužů do 29 let se v silné konkurenci seřadili Míra Brill (5.), Radovan Fišer (6.), Jan Jiříček (11.) a Lukáš Kopecký (12.). Ve veteránech se na stupních vítězů umístil Pavel Kodl (2.), Josef Kodl z MCB Sokolov byl devátý a Jiří Bartoš desátý. Kategorii žen vyhrála suverénní Dana Moosová z chebského týmu ZX Coxys Domo.

Již ve druhém kole závodníky svlažila mohutná dešťová přeháňka, která také usadila veškerý prach, jenž se zvedal za koly jezdců. Dle jejich výpovědí bylo nejdůležitější vydržet tempo do kopce, ve kterém se rozhodovalo neboť v technických úsecích se již předjíždět příliš nedalo.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>