Levi Leipheimer do Discovery Channel

Levi Američan Levi Leipheimer, který v letech 2000 a 2001 jezdil za tým US Postal Service, se po mezihrách v týmech Rabobank a Gerolsteiner vrátí pod vedení Johana Bruyneela do Discovery, kde se stane rovnou lídrem týmu na příští sezónu.

V roce 2001 skončil Leipheimer třetí na Vueltě, letos v květnu vyhrál Dauphiné Libéré a na Tour de France skončil třináctý, když hned v úvodní časovce ztratil na všechny své konkurenty přes šest minut. Závod TdF absolvoval celkem pětkrát a kromě roku 2003, kdy pro zranění nedokončil, skončil vždy v první třináctce.

Pro Discovery byla po odchodu Lance Armstronga letošní Tour nezvykle slabá a nebylo tajemstvím, že sportovní ředitel Bruyneel hledá krátkodobou náhradu semdinásobného vítěze. Leipheimera vidí jako zkušeného jezdce s kvalitním závodním rodokmenem, který bude závodit v hlavních závodech a pomáhat v růstu mladé naděje – Jaroslava Popoviče.

Ten vyhrál na TdF třináctou etapu. George Hincapie pobyl ve žlutém dresu jeden den. To jsou jediné světlé záblesky pro Discovery bez Lance. Nejlepším jezdcem týmu byl José Azavedo. Devatenáctý, se ztrátou 40 minut na vítěze.

Příchod Leviho by mohl ukončit spekulace o možném příchodu jiných „hvězd“ – Jana Ullricha a Ivana Bassa, vyšetřovaných v dopingové aféře, a dokonce i Floyda Landise.

Leipheimer bude závodit na Kolem Německa od 1. do 8. srpna. Minulý ročník tam vyhrál.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>