Milhausova zatáčka

Cyklisté pozor! Na obzvláště nebezpečné úseky našich lesů, vod a strání, budete v budoucnu upozorňováni díky naší bezpečnostní agentuře TBB, která bude tato kritická místa značit.

Šanci být označeno má ten úsek, kde se staly dvě a více nehod nejlépe jednomu a tomu samému sportovci. Že jsou tato místa obzvláště nebezpečná svědčí i fakt, že z chyb se přece člověk učí. Takovéto úseky jsou avšak toliko nebezpečné, že už i jednou ponaučený člověk se ani napříště neubrání.

Milhausova zatáčka (lepší záběr po kliknutí)
Milhausova zatáčka (lepší záběr po kliknutí)

První cedule nepřichází jen tak náhodně, ale právě s blížícím se výročím pádu. Ano, v sobotu pořádá město Březová cyklovýlet do rodinného pivovaru v Chodové Plané, na soutěž v koulení sudů a právě při návratu s mezipřistáním na Kladské a tam načerpáním sil do posledního náročného úseku takřka stokilometrové tratě, se postaví cyklistům do cesty tato zákeřná točna. Proto jsme na ni chtěli tímto způsobem upozornit a po vzoru velikánů našich i světových dějin si dovolili toto místo na počest pojmenovat dle člověka, který tuto šikanu zná lépe než kdo jiný, a to nejen ze sedla bicyklu. Ale on hlavně ví, co se děje v trávě v okolí.

Když může být po Karlu IV. pojmenováno město, po Janu Palachovi náměstí, když může mít Fausto Coppi na Passo Pordoi svůj pomník, když se můžou po Eddie Merxovi jmenovat špičkové cyklistické rámy, proč by nemohla tato zatáčka nést jméno toho, kdo se o to nejvíce zasloužil a kdož tímto vnáší svým jménem na upozorňující tabuli pasivní bezpečnost do tohoto nebezpečného úseku?

Dovolím si říct, že se tímto stává legendou a vstupuje mezi nesmrtelné…

Mnoho šťastných kilometrů bez pádů přeje TBB agency


One thought on “Milhausova zatáčka”

  • Csipolini ml. napsal/a:

    Tak já už mam jeden návrh schody v Lokti od parkoviště do parku jednou jsem pod nima sejmul psa a zalehl a minulý rok trochu neuhlídal rychlost a v jakém stavu je moje vidle ví plno lidí :))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>