Olympionici z Karlovarského kraje (LOM 2009)

Od 24. do 28. června 2009 se konaly v Táboře již IV. Hry Letní olympiády dětí a mládeže. Zde se sešli nejlepší mladí sportovci z celé České republiky ve 12 sportovních odvětvích a dvou doplňkových soutěžích fotografická a výtvarná. Karlovarský kraj získal tři stříbrné a dvě bronzové medaile. Dvě v doprovodných soutěžích a třetí v cyklistice, bronzové v atletice a v plavání.

Reprezentace KV kraje
Reprezentace KV kraje: zleva Vašek Viktorin, Jirka Čechman, Martin Kubík, Anna Radovnická, Josef Blažek, Jiří Svoboda, Petr Fiala, Pavel Kuzma.

Cyklistická minivýprava Karlovarského kraje se skládala z 8 závodníků a 2 trenérů. Ve třech náročných dnech absolvovali všichni cyklisté malý etapový závod složený z časovky jednotlivců, dalším závodem byl cyklokros, který má v Táboře svoji tradici, a cyklistické závody vyvrcholily královskou disciplínou, hromadným silničním závodem jednotlivců.

Volný čas ...
Volný čas ...

Nejúspěšnějším sportovcem výpravy Karlovarského kraje se stal cyklista Sportovního centra mládeže v Chebu oddílu PROFI SPORT GHOST TEAM Cheb Petr Fiala, který vybojoval stříbrnou medaili v silničním závodě jednotlivců. O medaili také bojoval v závěrečném spurtu Martin Kubík (SCM a TJ Plamen Chodov). Nakonec mu patřilo skvělé 7. místo. O další body se zasloužila Anna Radovnická (6. místo; Ašští bajkeři), která tak jako kategorie chlapců absolvovala všechny tři náročné závody – časovku, cyklokros a silniční závod ve třech dnech po sobě. Výborných výsledků dosahuje také Jiří Čechman (14. místo; SCM a Cykloteam Ostrov), který se na olympiádě i v Českém poháru stále pohybuje těsně za první desítkou nejlepších kadetů.

Info k olympiádě na stránkách www.olympic.cz, včetně výsledků a fotek ze závodů (fotky jsou i zde v galerii).

Petr Fiala v cíli jako druhý
Petr Fiala v cíli jako druhý

Vzory těch starších táhnou, a proto je potěšující, že na jejich výsledky již navazují i ti mladší ve věku kolem deseti let. Důkazem toho je účast členů PROFI SPORT GHOST TEAM Cheb na Lopatárně v Plzni, kde Daniel Šverdík a Karel Tyrpekl převzali tuto středu ceny od našeho nejlepšího cyklisty Romana Kreuzigera.

Start časovky: Jirka S.
Start časovky: Jirka S.

Cyklistika se u nás v kraji velice rozšiřuje a můžeme zároveň pozvat všechny fandy tohoto sportu hned na dvě Mistrovství České republiky. První se bude konat v K. Varech 18. července a půjde o závod horských kol všech kategorií. Mládežnická cyklistika se sejde poslední týden v červenci na mistrovství republiky na silnici v Chebu. Zde budou tři disciplíny – časovky jednotlivců, dvojic a družstev 28. a 30. července na trase Pomezí nad Ohří – Cheb. Mistrovství republiky na silnici mládeže vyvrcholí sobotním hromadným závodem jednotlivců 1. srpna v Chebu na novém okruhu Slapany – Háje, se startem a cílem v Hrozňatově.


One thought on “Olympionici z Karlovarského kraje (LOM 2009)”

  • Olda Dvořák napsal/a:

    Gratuluji všem ÚSPĚŠNÝM cyklistům. Myslím, že pro každého byl úspěch někde jinde. Bojovali jste i medaile byla. Makejte dál, vydržte přijdou úspěchy další.
    Vaše závody, atmosféra,doprovod-trenéři, soupeři-SUPER.
    Za atlety zdraví Olda Dvořák

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>