Připravuje se boj o železného býka Moravského krasu

Úspěšných jedenáct ročníků bikemeratonu GT ZASKAR, v nichž startovalo celkem téměř deset tisíc závodníků, má za sebou jejich pořadatel Galant Brno. „Letos jsme chtěli přijít s projektem, který nemá minimálně u nás obdoby. A protože je naším sportem číslo jedna triatlon, a protože Jedovnice skýtají ideální podmínky jak pro terénní triatlon, tak pro bikemaraton i běh, nebylo daleko k projektu GT Multisport Festival. V jeden den mohou sportovci absolvovat terénní triatlon v distancích 400 m plavání, 16 km horská kola a 4 km běh. Poté se mohou vydat na trať bikemaratonu GT ZASKAR v délce 47 km. A na závěr je připravena ještě běžecká desítka okolo rybníka Olšovce. Ovšem přihlásit na všechny tři závody, a bojovat tak o železného býka, není nutné. Každý závodník se může libovolně přihlásit na jeden, dva či všechny tři závody,“ říká k připravované akci za pořadatele Michal Kočař.

Jedovnice jsou od Býčí skály vzdáleny jen pár kilometrů. Při vykopávkách narazil Jindřich Wankel v jeskyni na sídliště z doby paleolitu. Objevy korunoval nálezem sošky býka. Ta je dodnes považována za vrcholné umělecké dílo pozdně halštatské doby. Proto se spojení příběhu mystické jeskyně Býčí skály a sošky býčka přímo nabízelo. „Závodníci, kteří absolvují všechny tři závody dostanou speciální cenu – repliku sošky býka z Býčí skály. Byli bychom spokojeni, pokud by se na start v Jedovnicích postavilo celkem 800 závodníků, pokud by všechny tři závody absolvovala stovka nejlepších, bylo by to vynikající,“ přeje si Michal Kočař.

GT Multisport Festival se odehraje v sobotu 11. června v Jedovnicích u rybníka Olšovec. Uzávěrka přihlášek je 8. června a lze využít také online přes web závodu na www.gtzaskar.cz. Na tomto webu je možné najít veškeré informace o závodě.

„Pro závodníky, kteří se přihlásí na železného býka, zajistíme i chatky na odpočinek během dne. Vystoupí zde pět kapel. Pro děti bude připravena cyklistická škola. V autokempu je k dispozici minigolf, trampolína, na loďkách a šlapadlech se lze povozit na rybníku Olšovec. U cíle bude velkoplošný stan, pod kterým může sedět až 400 lidí. Přijeďte v sobotu 11. června do Jedovnic i s rodinou,“ dodává Michal Kočař.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>