Radovan & Jan, směr Craft Bike Trans Germany

CrafV lednovém vydání časopisu Velo byla vyhlášena soutěž o startovné na etapový MTB závod Craft Bike Trans Germany v hodnotě 30 tisíc Kč. Uzávěrka do soutěže, ve které svými hlasy v anketě rozhodují čtenáři serveru iVelo.cz, je už za námi a dvojice jsou již na webu Vela vystaveny. A čtenáři mohou hlasovat! Tři dvojice, které obdrží nejvíce hlasů, postoupí do finále.

Březovský bajk

Jan & Radovan

Z Karlovarského kraje se přihlásila jedna dvojice, pro kterou byste mohli hlasovat! Načtěte si iVelo.cz a v sekci Čtenářská anketa klepněte na odkaz Radovan & Jan. Tam si přečtěte, proč zvolit právě je, a klikněte na odkaz přidělit můj hlas .

A o koho jde? Dvojka se jmenuje Radovan & Jan: Radovan Fišer, Jan Jiříček (Team Bike Březová).

Radovan & Jan

  • Rider #1: Jan Jiříček (30)
  • Rider #2: Radovan Fišer (22, osobní web, správce Bikeri.cz)

Oba jezdíme za cyklistický klub Team Bike Březová a požádali jsme přítelkyni jednoho z nás, aby o nás napsala. Chválu na sebe nehodláme pět sami.

Březovský bajk

Radovan & Jan

Pro začátek se představím, jmenuji se Eva Roudnická a abych trochu zahrála na city, musím se přiznat k své politováníhodné slabosti – chodím s cyklistou. O cyklistech je známo, že s nimi není lehké žít. Váhu si hlídají víc jak holky, rádi nosí upnutější oblečení než holky, nejsou schopni věnovat se přítelkyni, protože mají právě před těžkým závodem (případně po těžkém závodu, před důležitým tréninkem, po důležitém tréninku, atd.), večer v posteli nám raději vysvětlují rozdíl mezi XTéčkem a XTRkem. Polibek vyžadují snad jen ve chvíli, kdy dorazí do cíle sic vítězně, ale zcela upoceně a zasopleně. K Vánocům či narozeninám od nich dostáváme pravidelně romantické dary typu řidítka, nášlapné pedály, dresy, jiné cyklistické oblečení, či jejich fotografie na kole. Nemusím snad dodávat, že naše dovolené bývají výhradně sportovní (a to zničující) a pohled na moře je dovolen pouze na jarním cyklistickém soustředění v Chorvatsku či na Mallorce.

O strastiplném životě s cyklistou bych mohla napsat knihu, ale teď píšu z jiného důvodu. Ráda bych pomocí časopisu Velo vyslala dva kluky v elasťákách na Craft Bike Trans Germany (CBTG). Jedná se o Radovana „Piňďu“ Fišera a Jana „Hubeňoura“ Jiříčka. Hoši mě požádali, abych o nich napsala, jací jsou to skvělí a jedineční drsní bajkeři, bez nichž by byl CBTG ochuzen o favority, a že pokud vyhrají soutěž o startovné právě oni dva, pojedou až do roztrhání těla, jak je ostatně jejich zvykem, jelikož jsou to vážně cyklističtí talenti… Ale to já psát nechci! Víte, oni nejsou zas tak dobří, jak si o sobě myslí (další typicky cyklistická vlastnost).

Chebská signálka

Chebská signálka

A teď si říkáte, proč sem vlastně píšu. Inu je to hned z několika důvodů: zaprvé jsem byla donucena (cyklisté jsou hrubiáni), zadruhé by sami o sobě psali příliš namyšleně (jakože vyhráli desítky závodů a vidí své šance i v tomto závodě, bla bla bla), zatřetí, a to je asi nejdůležitější, já i přítelkyně druhého z dvojice, má kamarádka a spolutrpitelka, bychom si rády užily těch několika málo dní, po které závod probíhá, bez povinných „romantických cyklovyjížděk“ (překlad: ženovražedných tréninků plných nadávek na pomalost a zdržování) a jiných podobných, jak jinak než sportovních zážitků. Mimojiné si také myslím, že i pro diváky by byla tato legrační dvojice veselým pokoukáním – nejen, že vedle sebe vypadají jako Laurel a Hardy (tlustý a hubený) nebo jako Šmoulové (šmoulově modré týmové dresy), ale často padají z kola, trhají řetězy, sem tam i přehazovačky, píchají (duše) o stošest a když jedou na pokraji svých sil, nezpomalují, místo toho spouštějí vodopád peprných nadávek na každý kopeček a vypadají srandovně zabijácky. Nutno dodat, že i na jejich kola bude pěkný pohled vzhledem k tomu, že své miláčky (myšlena samozřejmě kola, jak jinak v jejich případě, že?) opečovávají víc než cokoliv jiného a tak ani v ložnici často nebývá místo pro partnerku.

Artamon

Radvan na Artíkovi

Udělte tedy nám, týraným ženám cyklistů, tu milost na pár květnových dnů a hlasujte pro Honzu a Radovana z Team Biku Březová. Kluci se rádi fotí (především v těch elasťákách), tak přikládám i několik fotografií těchto vrcholových západočeských sportovců (po vrcholovém závodě umějí i v hospodě podat vrcholový výkon).

Slohový úkol jsem splnila a teď se prý mám jít rozplývat nad novým představcem, který jsem dostala k Valentýnu. Nechápu, co je na té černé tyčce u řidítek tak zajímavého…

S pozdravem Eva „nucená cyklistka“ Roudnická

Honza

Do kopce s úsměvem

Takový jest Evičky názor. A s čím do Trans Germany jdeme? Jsme amatérští cyklisté a chceme se připravit, jak nejlépe to půjde, a zajet kvalitní výsledek a reprezentovat slavnou českou mountainbikovou maratonskou scénu! A bavit při tom bajkery doma v ČR ;).

Aby byl náš cyklistický obraz kompletní, dodám, že Bider #2 vede portál cyklistů Karlovarského kraje Bikeri.cz (www.bikeri.cz), je členem sporťáckého sdružení Hardcore Sport Kostelní Bříza (www.hcsgang.com, www.kostelnibriza.cz) a kromě cyklistiky se věnuje triatlonu. Rider #2 je pro změnu běžkař par excellance a jeho tajnou láskou jsou hory.

Hlasujte

Dvojice Radovan a Jan na iVelo.cz. Přímý odkaz na stránku s tlačítkem na hlasování zde.


6 thoughts on “Radovan & Jan, směr Craft Bike Trans Germany”

  • Vláďa napsal/a:

    Běžkař par excellence to asi nebude, pač mu ujedu i já se svojí mizernou konďicí. A jak jsem mu ujel loni radši neřeknu, hihih :-) Ale na to, že jezdí druhou(?) zimu, tak jezdí výborně. Fyzičku má skvělou, až se naučí techniku tak ujede zase on mě :-o
    Jdu hlasovat, Gl.

  • Monča napsal/a:

    Vláďa: tohle si neměl psát, bude naštvanej . Jako vždy ,když mu řeknu, že na olympiadu fakt nepojede…..přesto že má už asi patery běžky na různé situace a stavy sněhu :O .Jo a jezdí déle než druhou zimu……:)

  • Vláďa napsal/a:

    Pardoooon :-) Já to zkusim nějak vyžehlit a zažehlit ;-)
    Myslel jsem bruslení.. Předtim jezdil klasiku a občas si přibruslil ;-) Gl.

  • Monča napsal/a:

    no i já mám někdy pocit ,že by se nejraději převtělil za běžku ,ale jestli se nechá vyžehlit a zažehlit to faakt nevím .Držím palce :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>