Silniční MČR mládeže 2011 – první info

Petr Fiala dře na čele, vpravo v zeleném Martin Kubík. Foto: TJ Favorit Brno
Erik Zabel na Milán - San Remo v r. 2004 slaví vítězství Oscara Freireho

Petr Fiala ml. (Mapei Cyklo Kaňkovský) vzešel z mládežnického mistrovství (výsledky) s novou přezdívkou: Zabel. Ptáte se proč? Protože – dle tamtamů – vjížděl do cíle závodu kadetů již s rukama nad hlavou jakožto skoro-vítěz, když v tom jej těsně předjel budoucí skutečný vítěz. Petr si tedy z mistráku odváží smutné stříbro. Martin Kubík (TJ Plamen Chodov) se také dobře činil, protože si rovněž přivezl medaili, byť bramborovou. Podrobnější info možná v pozdějším článku.

Historií je také MČR na dráze, kde získali mladí závodníci z Karlovarského kraje dvě individuální medaile: v žákyních Aneta Klauková zlato ze stíhačky na 2 km, v kadetech Petr Fiala stříbro ze scratche (hladký závod). Dále se výborně vedl v žácích Miroslav Svatek, který bohužel na medaili ještě nedosáhl, své letošní maximum vylepšil Vojtěch Klauko a stálé zlepšení prkazuje aktivní Tereza Hošmanová. Ve stíhačce kadetů za Louny získali bronz Martin Kubík a Josef Blažek. V sobotu odletěl na světovou olympiádu do Turecka Petr Fiala. (cituji P. Fialu st.)


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>