Šindel cup se stal nejtěžším terénním triatlonem v kraji

V neděli 30. srpna 2020 se na start závodu XTERRA Šindel cup (výsledky zde) 2020 postavilo více jak 110 startujících. V závodu HOBBY, kratší trati, si nejlépe vedl Lukáš Hamata, který s drtivým náskokem vyhrál svou věkovou kategorii a ovládl celkové pořadí!

Hlavní závod, XTERRA ORIGINAL, již nebyl tak jednoznačný. Za vytrvalého deště se na startu těsnalo více jak 56 startujících. Bylo možné vedle sebe vidět českou elitu XTERRA triatlonu, Karla Duška, Jana Kubíčka, Helenu Karáskovou či Jindřišku Zemanovou.

Závod se po plavecké části nejlépe vyvíjel pro Karla Duška, který s přehledným náskokem vbíhal do depa a začal ukrajovat první metry blátivých tratí v okolí Šindelové. Nicméně jej zradila zima a v druhém okruhu cyklistiky odstoupil ze závodu a první místo tak převzal Jan Kubíček! Ten si své umístění kontrolovaně udržel a s přehledem protnul cílovou pásku jako první!

„Na příští rok, 2021, plánujeme pár inovací a zlepšení kvality závodu. Především se staneme dvoudenní sportovní akcí s širokým zaměřením. Sportovci se budou moci těšit na sobotní hlavní závod ORIGINAL triathlon a specialitu HERO triathlon s večerní AFTER párty. HERO bude v podstatě půl ironman v terénu“, prozradil Jakub Merle v rozhovoru pro Deník. Neděle pak bude věnovaná hobbíkům, dětskému duatlonu a klasickému hobby triatlonu.

Fotogalerie
Výsledky závodu


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>