Spěšný a Fialová mistry Plzeňského kraje

Desátým pokračováním největší série závodů horských kol na západě Čech bylo finále Becker cupu ve Stupně, které bylo letos zároveň i open Mistrovstvím Plzeňského kraje. V praxi to znamenalo, že na vítěze všech 18 kategorií v tomto závodě čekal originální mistrovský dres. Počasí pořadatelům nepřálo, celou sobotu vydatně pršelo a tak trať na poslední chvíli doznala drobných změn, neboť pár úseků bylo, pro až 40cm hluboké louže, nutné vypustit. Déšť ustal až během nedělního dopoledne a to se podepsalo na nižším počtu startujících. Ani teplota nepřekročila poslední červencový den 14 stupňů. Přesto pořádající Author team Stupno připravil kvalitní a technicky náročnou trať, která opravdu prověřila všechny startující kategorie. Atraktivní byl zvláště sjezd u krmelce, kde panovala bouřlivá divácká atmosféra. V kategorii žen si mistrovský dres oblékla Dana Fialová z Chebu, v kategorii mužů si dres odvezl Milan Spěšný. A to stihl Milan v sobotu vyhrát ještě mezinárodní závod v Ostravě!

A pro všechny účastníky finálového závodu byla připravena originální cykloláhev Becker cup, která vznikla za podpory Plzeňského kraje.

Jedenáctý ročník Becker cupu je tak téměř za námi, prosím všechny účastníky o kontrolu výsledků, případné reklamace posílejte emailem. Bohužel musím najít náhradní místo pro slavnostní vyhlášení Becker cupu, neboť původně zamýšlená lokalita není možná. Předběžně vyhlášení plánujeme na říjen-listopad do Plzně či blízkého okolí a byl by to nedělní podvečer. Věřím, že nejpozději během září najdete zde na webu místo a datum. Sledujte prosím stránky Becker cupu či se rovnou na Facebooku přidejte do skupiny Plzeňská amatérská liga MTB.

Děkuji všem sponzorům letošního Becker cupu za jejich podporu, všem pořadatelům jednotlivých závodů i všem závodníkům a jejich doprovodům. Jsem moc rád, že počty startujících na jednotlivých závodech rostou, zvláště v kategoriích dětí do 12 let. Moc rád jsem poznal mnohé rodiče malých závodníků, kteří poděkují či pochválí závod a druhý den ještě na emailu či facebooku najdu jejich fotky či video ze závodu. Rád také uvítám Vaše připomínky či náměty jak obohatit či vylepšit ten 12.ročník. Piště emailem nebo na Facebook. Kalendář závodů Plzeňské amatérské ligy 2012 bych rád uzavřel již během října-listopadu, některé lokality pravděpodobně vypadnou, něco nového se rýsuje, ale celkový počet závodů by neměl převyšovat deset a klesnout pod pět.

Všem přeji příjemný zbytek léta a prázdnin a u podzimního slavnostního vyhlášení Becker cupu na shledanou!

— Marcel Beran – prezident P.A.L.

P.S. jeden mistrovský dres putoval do Chrástu, takže jdu otevřít šampus…

Výsledky místních

  • Benc Tomáš, Team Bike Březová, 2. místo žáci nábor
  • Poláková Karolína, Team Bike Březová, 1. místo žákyně nejmladší
  • Poláková Karolína, Team Bike Březová, 1. místo žákyně mladší
  • Zadák David, CYKLOTEAM OSTROV, 1. místo žáci mladší
  • Tyrpeklová Andrea, Profi sport Cheb, 3. místo žákyně starší
  • Zadák David, CYKLOTEAM OSTROV, 3. místo žáci starší
  • Svoboda Jiří, Česká spořitelna, 1. místo junioři
  • Fialová Dana, PROFI SPORT Cheb, 1. místo ženy
  • Špalková Mirka, Cyklosport Cheb, 3. místo ženy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>