Spoříme s Bikeri.cz: návleky na boty

Zbytečné návlekySpolu se Štaflí jsem připravil první díl informativní série článků, jejímž cílem je inspirovat cyklouše v cestě za plnější šraftoflí. Cyklistika totiž, co se financí týče, není žádná legrace. Své o tom ví i autor nápadu, jak nahradit zbytečné a zbytečně drahá návleky na tretry, bajker Tomkin. Podobně je na tom i další bajker Hondzík, který je na tom ovšem ještě hůře než Tomkin, a tak je jeho inovace cenově o další stupeň výhodnější. Podívejme se tedy, jak tito dva spořílci bojují s nepřízní počasí.

Jako první módními trendy zacvičil Tomkin. V hospodě U Pijavice, známé mezi všemi sokolovskými cyklopijci, na své strakaté návleky v barvách Ariel neúmyslně nalákal hned tři nevinné roznášečky zlatavého moku. Výhodou oproti standardním modelům návleků je jednak nižší cena, ale zejména nižší váha, na kterou Tomkin klade nejvyšší důraz. Příjemným doplňkem je pak kvalitní obšití dvojitým stehem, které návleky vytvarovalo od ergo-anatomické podoby. Všimněte si gumového stahováku na podrážce.

Model Tomkin AlfaModel Tomkin Alfa

Model Tomkin Alfa

Růst spotřebitelských cen pozorovaný od posledního podzimu vedl zručného bajkera Hondzíka k inovaci Tomkinova revolučního vynálezu. Přešel k výrobě, která využívá levnějších materiálů a je rychlejší. Nevýhodou je nižší odolnost a popření zásady „špinavé boty a ponožky se perou doma anebo se aspoň neukazují“.

Model PolymolekulaModel polymolekula

Model Polymolekula

Milí čtenáři, své vlastní nápady můžete posílat na naši známou adresu rady strejdy Bajkera, web@bikeri.cz.


5 thoughts on “Spoříme s Bikeri.cz: návleky na boty”

  • Monča napsal/a:

    Já bych jen dodala,že by i přes nízkou pořizovací cenu,kterou tyto návleky mají ,měli cykloušové brát ohled na celkové doladění s dresem,což se zde ani jednomu moc nepodařilo. :)

  • Narky napsal/a:

    Lol:-)
    čekám na druhý díl, např. návleky na ruce, tenká čepka do helmy pro brzké jaro:-)
    napadá mě papírová recyklovaná taška, ta přece neprofoukne:-D
    oproti igelitu je BIO a cena ropy pořád stoupá:-P

  • Monča napsal/a:

    Narky: nebude papírová taška i když je BIO tlačit pod helmou?? :)
    Jako další “ levný “ nápad jsou noviny pod dresem místo windstopperu…. to byla zase myslím Mírova tajná zbraň ?

  • Monča: Tak to ale bacha. Noviny pod dres dostávaj i profi závodníci na každym velkym kopci, ze kterýho to pak valej stodvacítkou ;)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>