Startuje Becker cup 2012!

V úterý 10.1.2012 proběhla v malebné cukrárně U rybníka v Chrástu u Plzně 2.valná hromada Plzeňské amatérské ligy MTB, která je pořadatelem Poháru Plzeňského kraje horských kol Becker cup. Na programu byla volba vedení pro rok 2012 a také sestavení kalendáře závodů 12. ročníku Becker cup.

Závodní program 2012

Takže na jaké závody se můžete letos těšit? Startujeme o velikonoční neděli 8.4. v Městě Touškově klasickým cross country, o týden později (15.4.) je pro Vás připravena časovka jednotlivců v Plzni Malesicích v Kyjovském lese a dubnovou nadílku závodů uzavře závod pro dětské kategorie vč.kadetů (JuniorBeckerCup) v Chrástu u Plzně. Na břehu řeky Klabavky je připraven již 14. ročník Velké ceny Sport Beran. V květnu (13.5.) JuniorBeckerCup pokračuje v nové lokalitě Vršíček na okraji obce Litohlavy u Rokycan. O týden později (20.5.) zamíří všechny kategorie Becker cupu na Chodsko do Domažlic. Tradiční Draci na Ronšperku ve Stříbře se budou prohánět v sobotu 2.června. JuniorBeckerCup se ještě pak zastaví v sobotu 28.7. v Klabavě u Rokycan na Kozelkově memoriálu a všechny kategorie pak čeká klání o mistrovské dresy Plzeňského kraje v neděli 5.srpna ve Stupně při Author MTB kriteriu. Devátým závodem je pak novinka – časovka jednotlivců do vrchu. Kategorie od žáci mladší/žákyně mladší po veterány čeká 7,4km dlouhé stoupání (převýšení 342m) z Capartic až na nejvyšší vrchol Českého lesa – Čerchov (1042m.n.m.).

Dochází také k drobným úpravám pravidel, takže si je prosím na webu v patřičné sekci řádně naštudujte… kategorie a soutěž družstev jsou beze změny.

Druhým vrcholem večera byla volba vedení pro rok 2012: prezidentem P.A.L. zůstává Marcel Beran (CK Sport Beran), sekretářem sdružení je Jaroslav Ryba (Author team Stupno) a dalším členem rady P.A.L. je Jan Hakl (Cykloklub Plzeň).

V následné diskuzi členů P.A.L. byla řešena především situace okolo startu závodníků s licencí ČSC v závodech, které nejsou v kalendáři ČSC. Těmto závodníkům pak hrozí postih a sankce za strany ČSC. P.A.L. nesouhlasí s chováním ČSC a rádi přivítáme na našich závodech bikery s licencí i bez ní!

Děkuji všem za dosavadní zaslané nápady, náměty a připomínky a klidně pište i nadále na kontakty uvedené na webu.

Nyní nás čeká dokončit jednání se sponzory, v druhé polovině března se můžete těšit na nový plakát a když se zadaří, tak budou i nějaká překvapení. Sledujte Facebook i webové stránky, kde Vás budeme včas informovat.

— Marcel Beran – prezident P.A.L.

Becker Cup 2012

Propozice jednotlivých závodů najdete na stránkách www.beckercup.wgz.cz.
Č.DatumNázevPoznámka
18. 4.Město TouškovXC
215. 4.Plzeň - Kyjovský lesčasovka jednotlivců
322. 4.Chrást u PlzněJunior Becker Cup
413. 5.Litohlavy u RokycanJunior Becker Cup
520. 5.DomažliceXC
62. 6.Stříbro - Draci na RonšperkuXC
728. 7.Klabava u RokycanJunior Becker Cup
85. 8.StupnoMistrovství Plzeňského kraje
923. 9.Capartice - Čerchovčasovka jednotlivců do vrchu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>