Úspěch Davida Zadáka v Teplicích

David Zadák

Vynikající výsledek dosáhl pří ČP v závodě XC MTB horská kola v Teplicích starší žák z Ostrova David Zadák, prvním rokem v této kategorii a hned těsně bramborová medaile – čtvrté místo. Velký talent karlovarské cyklistiky, který se již prosadil v celorepublikovém měřítku na dráze, silnici i v cyklokrosu.

Jde o jeden z nejlepších výkonů karlovarské cyklistiky v závodech horských kol. David navázal na úspěšné předchůdce, kdy se do pátého místa v ČP nebo MČR prosadili (pokud si pamatuji) Pavel Kuzma, Jiří Svoboda, oba juniorští reprezentanti, kteří se z Aše dostali do týmu České spořitelny, včetně Jakuba Johánka z Chodova, v žácích to byl také Petr Fiala, který přešel na silnici.

V Teplicích se ještě do desítky prosadil Jakub Johánek, 8. místo v juniorech, čímž prokázal, že se v české špičce drží stále hodně vysoko.

V kadetech se začíná prosazovat, což dokázal 12. místem, Přemek Novák z Aše, který je současnou kadetskou jedničkou v našem kraji. V žákyních jsme měli tentokrát v závodě ČP dvě talentované bajkerky z Aše. Na 13. místě Kačka Lacinová a 16. Anežka Nováková. Kačka se zatím sama řadí mezi bajkerky ale možná si časem uvědomí, že svoji šanci by neměla promarnit na silnici, kde již má dílčí úspěchy. Anežka je velká bojovnice a jako začátečník ve velké cyklistice má vše teprve před sebou.

Na silnici při ČP v Kyjově byli tento víkend nejúspěšnější borci z Ostrova a na čtvrté místo Davida Zadáka navázali Martin Čechman ve starších žácích a v mladších žácích Jiří Luxík. Pro ostrovské závodníky jsou to v jeden den tři čtvrtá místa z ČP. Silničáři z Chebu vezou z těžkého silničního závodu kvalitní dvě pátá místa – zásluhou kadeta Miroslava Svatka, který prvním rokem v této kategorii ukázal, že v kopcích se s ním musí počítat a při mezinárodní účasti byl Petr Fiala pátý, když tuto první pětku dělilo, po náročném stoupání, v umístění jen několik metrů.


5 thoughts on “Úspěch Davida Zadáka v Teplicích”

  • Hummel napsal/a:

    Rád bych doplnil, že v Teplicích jela i Karolína Poláková, která jako jediná 2001 v žákyních dojela 19., když v premiéře v ČP dělala jednu chybu za druhou (mj. zabloudila !!! ???).

  • Petr napsal/a:

    U Karoliny je pěkné, že začala sbírat zkušenosti již v mladším žactvu.
    Ale jako například u Jirky Luxíka nebo Karla Macána, kteří nyní konkurují i svým starším kolegům, je třeba zdůraznit, že v tomto věku nesmí jít o honbu za výsledky.
    Samozřejmě jim všem držím palce. Ať jim chuť do sportování vydrží až do dospělosti.

  • Hummel napsal/a:

    Ty myslíš, že snaha jezdit ČP zejména v dívkách a ve starších kategoriích je honba za výsledky??? Zejména v dívkách kde v regionálních soutěžích jedou 2-3 holky a na ČP jich je směšných 25 (aspoň nějaký soupeřky)

  • Petr napsal/a:

    Myslím, že u nás v kraji většina trenérů ví o čem mluvím. Své by o tom mohl nyní vyprávět například tatínek Davida, když jsme u jeho článku – Richard Zadák, co znamená vrcholová cyklistika v žácích a na co je třeba si dávat pozor.

  • M.Fíca napsal/a:

    Možná by se Petrovo upozornění dalo říct i jinak, např.: pozor, ať nepřepálíte začátek… A počty v dívčích kategoriích v ČP i v regionálních závodech jsou toho názorným příkladem – žákyň slušné hejno (mladších zpravidla ještě o něco víc), kadetek nic moc o juniorkách ani nemluvě. Ty si svoje „užily“ jako žákyně – je to ostatně lákavé, je honit, když ještě celkem poslouchají, i když se jim zrovna moc nechce – ale když ono jim to zrovna docela jde, že? A když už to vydrží zdraví (znáte nějaké takové?) a jsou trochu starší, že je necháme vybírat, co budou dělat, pak se nám vrátí, jestli to předtím byla víc dřina nebo víc zábava… U holek je to velmi patrné, ale kluci na tom nejsou o moc jinak.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>