Úspěchy mládežnické cyklistiky

Cyklistika patří v Karlovarském kraji k nejúspěšnějším mládežnickým sportům. Velkou zásluhu na tom má sedm oddílů cyklistiky v karlovarském kraji, které zastřešuje Sportovní centrum mládeže při Tělovýchovné jednotě OLYMPIONIK Cheb. Zde vyrůstají pravděpodobně další čeští reprezentanti, kteří chtějí následovat úspěchy například našeho současného nejúspěšnějšího cyklisty Romana Kreuzigera nebo úspěšné reprezentanty Ladislava Fabišovského, Radka Krummera nebo Danu Fialovou. Na tyto současné úspěchy se snaží navázat ještě mladší generace.

Silničáři

Tento víkend se jely již třetí a čtvrtý závod Českého poháru na silnici. Po velmi úspěšném vystoupení chodovského cyklisty Martina Kubíka, který vybojoval druhé místo v úvodním závodě časovky, v kategorii starších žáků, se jely tentokrát kriterium v Soběslavi a silniční závod v Zbraslavi u Brna.

Členové SCM opět dokázali držet krok s českou špičkou:

  • st.žáci – Petr Fiala PROFI SPORT GHOST TEAM Cheb, 6. a 4. místo, celkově v poháru 3. místo.,
  • kadeti – Jiří Čechman CYKLOTEAM Ostrov 20. a 8. místo, celkově 12. místo – Václav Viktorin TEAM BIKE Březová 28. místo, celkově 37. místo – Tomáš Kos TJ Plamen Chodov 23., celkově 50. místo
  • junioři – Tomáš Strnad Wattsenglish K.Vary 28. a 23. místo, celkově 26. místo.

Druhá skupina SCM – bikeři – se zúčastnila Karlovarského poháru horských kol – Kozí vrchy. V mládežnických kategoriích obsadili členové SCM všechna místa na stupních vítězů. Ve starších žácích od prvního místa Kubík Matin, Ficenec Michal, Blažek Josef, kadeti Kuzma Pavel, Svoboda Jiří, Johánek Jakub, a v juniorech byl nejúspěšnější Kodl Pavel. Prvních pět jmenovaných dosahují úspěšné výsledky na kolech GHOST.

Od května se do série závodů zapojí nový tým žen PROFI SPORT GHOST TEAM Cheb. Partnerem SCM Cheb je firma Schindler s.r.o. dovozce kol Ghost.

Dalším cyklistickým závodem je tuto sobotu 25. 4. Karlovarský pohár horských kol v Aši, kde se pojede na náročné trati, se startem na sjezdovce, kterou většina sportovců zná ze zimních radovánek v Aši. Start nejmenších je v 10 hodin. Bližší informace na stránkách www.bikeri.cz.

Vyvrcholením mládežnické cyklistiky v letošním roce bude MČR na silnici 26. a 28. 7. časovky a 1. 8. hromadný silniční závod jednotlivců v Chebu. Pro bikery bude vrcholem MČR MTB XC všech kategorií 18. 7. v K. Varech.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>