Velodrom není utopie

Prostějovský velodrom se stal v pátek 23. 8. 2013 dějištěm již čtrnáctého ročníku Grand Prix Prostějov -Memoriálu Otmara Malečka. Za příjemného počasí a při velmi slušné divácké kulise předvedli závodníci z celkem osmi zemí vynikající podívanou, tak jak ji jen dráhová cyklistika umí nabídnout.

Rozšířená verze článku (PDF)

brychtajan_prostejov_malecek_130823_204459_dsc_0902

Okresní město Prostějov v ČR má venkovní velodrom v délce 300 m povrch beton. Stadion slouží pouze cyklistice – tréninkům a závodům.

My bychom chtěli v Chebu pro karlovarskou oblast nejen sportoviště pro cyklistiku, ale multifunkční sportoviště pro několik sportů. Prostějov ukazuje, že velodrom má svůj význam a to v tomto městě je řada sportů na vynikající úrovni, včetně podpory města a sponzorů. Důkaz toho, že to jde. Prostějov žije sportem.

phoca_thumb_l_brychtajan_prostejov_malecek_130823_184122_dsc_0274

I letos měly závody v Prostějově charitativní podtext, na oddělení onkologie FN Olomouc se podařilo vybrat na dobrovolném vstupném více jak 15 tis. korun.

Naši mladí závodníci právě v Prostějově na velodromu, v polovině července tohoto roku, získali na MČR 11 medailí.

Martina Čechman 4 zlaté, Miroslav Svatek 1 zlatou a 1 stříbrnou, Aneta Klauková 1 zlatou a 1 bronzovou,

Anežka Nováková 2 x bronz a Tereza Hošmanová jednu bronzovou medaili. Dále družstvo v týmovém sprintu ve složení Arny Seidl, Miroslav Svatek a Martin Čechman dojeli jen těsně na čtvrtém místě.

phoca_thumb_l_brychtajan_prostejov_malecek_130823_194251_dsc_0626-2

Přitom naši závodníci musí jezdit trénovat na dráhu do nejbližší Plzně cca 100 km, v zimním obodbí až do Prahy, kde je jediná zimní dráha v Motole 153,8 m dřevo. Dále je v ČR velodrom zastřešený v Brně 40 0m beton, Praha Třebešín 333 m beton.

Foto: SKC Prostějov


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>