Vikingové 31. 3. – 6. 4.

Moji chlapci

Uickey
Za tento týden: 420 km
Celkový počet: 5860 km
Hmotnost: 88,8 kg

Vašek Viky
Za tento týden: 370 km
Celkový počet: 2330 km
Celkem ostatní: 5,5 hod trenažér, 7,0 hod válce, schody 330 pater, skate – běžky 70 km, plavání 69 km, posilovna 1 hod, running 6 hod, dráha 20,5 hod, 17 hod hry

STIJN (AFP Photo)

Neděle: 60 km. Soko – Kraslice a zpět. Jel jsem s mým Tomem na bajku a jelikož jsme byli v časovém pressu, tak jsem aplikoval metodu zaspurtuj – zatlač – hoď, uspěšně používanou při závodech mixů. Takže výrazně intenzivnější trénink než včera.
Odpo Ronde. Parádní představení a silné momenty jako např.: snaha Flechy o dostižení Devoldera, defekt a bezradnost Hosteho (kterej na to evidentně dost měl), jezdecká chyba a crash Gomeze Gomeze, síla Boonena v berzích …. . Měl jsem za to, že taktika Devoldera a QuickStepu byla utahat opakovanými nástupy největší konkurenty Boonena. Ale Stijn jel silný borec a tak i když jsme s Vaškem přáli italům Pozzatovi a Ballanovi, Devolderovi to v cíli také slušelo.
Po skončení jsme si chtěli ještě dát s Vaškem padíčko, ale zase začlo močit, tak jsem Vaškovi alespoň připravil převody do Soběslavi a Pičína na pohár. 39-ku mu nechám na kole na trvalo, tréninkový kola bude mít s kazetou 11-25 (WHR-550) a závodní 12-25 (Token-Rapid). Na triatlonové poháry má dovolený převod 6,55 m, takže to bude jezdit na 11-25 a se sundanou 39-kou. 34×11 je asi 6,50 m.
Neděle: 60 km. Solo na crossu So-Kraslice-So. Krátké intenzity do kopců v Boučí, Oloví, Kraslicích.

Tom překonává brod

Sobota: 100 km. Nejdřív 45 km podél Ohře na bajku s Tomem. Původně jsme chtěli na zkouknout Bahno, ale v Doubí už měl Tom dost jelikož nás za Loktem dojel strejda Lukáš Kopecký, takže se jelo o malinko rychlej než bylo pro Toma třeba. Večer pak ještě 55 km na silnici směr Frantovky. Boha, kdy už konečně bude jaro a teplo?!
Aspoň, že Ronde se jede už zítra.
Sobota: 110 km s Davidem, So – Chodov – Doubi – Letní kino KV – Bečov – Krásno – Loket – Chodov – Vřesová – Nivy – So – Černý mlýn – So. David mě parkrát odpáral. No na letošní olympiádu už to nebude ….

Čtvrtek: 50 km. Po tom Chorvatsku to stále není ono. Počasí, zdraví a tím padem i chuť na kolo nevalná. Dnes jsem vyjel jen z výchovných důvodů s Davidem, Vaškem a Palinkem. Za sucha, ale stejně jsme zmokli a 10 min. prozevlovali v Libáči na zastávce.
Čtvrtek: 40 km So – Bukovany a zpět do Citic – Kynšperk – Kaceřov – Habartov

Středa: 10 km. Škrabe mi v krku a bolí mne člověk a tak asi i bylo dobře, že celý den to byla samá přeháňka. Ranžír a úseky se tedy nekonal.
Středa: 3 km plavání, 1 hod hry

Vašek v současnosti trénuje na crossu

Úterý: 80 km. Trasa viz. níže + 10 km do a z práce. Na to, že bylo parádně dost slabá účast. Jen 3 kadeti, Onťas a já. Chtěl jsem jet do Ostrova, ale kluci přesvědčovali, že tam bude určitě pršet a tak jsme jeli na druhou stranu. Kluci si dali těch pár malých kopečku co jsou v cestě svižněji a rovinky jsme jeli pomalu – teda když se Jointy nezapoměl a nejel 40. Za Kaceřovem to otočil a jel s náma lesník Milan z Frantovek. Dle posedu, ústroje a i sedlaného oře (i když zimáka) bylo vidět, že to je dobrý rider, ale s váhou bojuje ještě víc než já.
V práci mi bylo divně a a zkraje švihu nic moc. Snad jsem případnou nemoc rozjezdil.
Pondělí: 70 km Sokolov – Kynšperk – Kaceřov – Tršnice – FL – K. Hůrka – Cheb – nebanice – Sokolov.

Kraslický kamion

Pondělí: 60 km. Po poledni jsem byl se svými chlapci Vaškem, Davidem a Robym na funkčním vyšetření u MUDr. Kundráta v Karlových Varech. Vyšetření nám sice prahy nenastavilo a příští rok určitě půjdem do CASRI, nicméně určité parametry ukázalo. Nejzajímavější je hodnota VO2max/kg, který měli všichni tři celkem vysoký a pan doktor je chválil, že to je výborný. Vycházel asi ze srovnání s fotbalisty a podobnými individui. Takže David měl parametr 99,91, Vašek 98,96 a Roby 87,12. Na druhou stranu, když se podivám na Radka Krummera, který má VO2max/kg 86, tak i trochu pochybuju jestli to měření proběhlo správně. No hlavně, že jsou hoši zdrávi.
Po příjezdu jsme dali sraz v 16 a vyjeli bez Robyho, kterýmu se nechtělo a musel něco dělat do školy. Zato S Jointym a po cestě se přidal Tom Linhart z Kraslic. Do Klingenthálu. Po cestě jsme dali pár rychlostních cvičení a já v Klingu koupil dárek pro mého mladšího synka Toma a cestou zpět si připadal jak kamion.
Pondělí: 60 km Sokolov – Klingenthal a zpět, testy u MUDr. Kundráta


15 thoughts on “Vikingové 31. 3. – 6. 4.”

  • Jen taková poznámka k hodnotám VO2max, Mudr. Kundrát používá dost nepřesný protokol na stanovení téhle hodnoty, sám jsem tam před lety měl 92,3. Každopádně letos u jiného doktora (Mgr. Hnízdil) jsem se dostal k 89 a docela jsme si o tom pokecali – když se stanovuje VO2max je lepší absolvovat delší jízdu a jiný protokol. Pan Kundrát používá pokud si to dobře pamatuju zvyšování zátěže přibližně po 2 minutách a asi na 4 stupni se jde prostě co to dá až do konce. Proto jsou ty hodnoty hodně nepřesné. Např. u pana Hnízdila jsme použili protokol podobný Conconiho testu. Celá jízda trvala i s rozjetím a vyjetím něco málo přes hodinu a určení VO2max tím bylo docela dost přesné. Sám Mgr. Hnízdil se pozastavoval nad tím jaké hodnoty vylejzají z „krátkého“ protokolu. Všechno je trošku vyšší a mnohdy vylejzají prapodivné hodnoty.:) Takže tak…jen jsem se chtěl podělit o zkušnosti.:)

  • Uickey napsal/a:

    Diky za komentář a potvrzení mých „dojmů“. Ty postupy měření u Kundráta jsou tak jak píšeš.

  • Radek F. napsal/a:

    Jeje, Viki, ta fotka s dárkem pod vestičkou, to si děláš legraci? To je síla :).

  • Linhart Tom napsal/a:

    Jj Radku ale bylo srandy:-)A to bys měl vidět jak parádně s tím ještě tahal balík(nás) a rozrážel vzduch:-D

  • palinko ml. napsal/a:

    radku: doslechl jsem se že má brezová nové stránky tak jestli je to pravda tak prosim napiš mi adresu

  • Jaro a teplo už bylo. V lednu a únoru. Když jsem tohle prorokoval a tehdy vám říkal, že je třeba jezdit, dokud je hezky, tak mi nikdo nevěřil, že prý je dost času. Já z toho, co jsem tehdy najel zatím pořád ještě žiju.

  • Aleš napsal/a:

    Víkendové závody se ruší, nebo co? V sobotu jsem byl na trojúhelníku sám a to ani nepršelo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>