Výborně na MČR mládeže na dráze 2011

Mumraj v Motole. Foto: M. Šverdík

Na mistrovství ČR mládeže v dráhové cyklistice jsme byli svědky vynikajících výsledků členů SCM Cheb a dvou oddílů mládeže cyklistiky v Karlovarském kraji. Zúčastnilo se po třech reprezentantech z CYKLOTEAMU Ostrov a PROFI SPORT Cheb.

[ video níže a fotky od M. Šverdíka ]

O medailistech se v omniovém závodě složeném ze sprintu na 200 m, bodovacím závodě, vylučovacím závodě, stíhačce 1-3 km dle kategorií, scratch (hladký závod) a 500 m nebo 1000 m opět dle kategorií, rozhodovalo většinou až v posledních závodech. Dlouho se držel v boji o zlato Martin Čechman a teptve předposlední scratch rozhodl o jeho vynikajícím stříbře, tedy vícemistr ČR v dráhovém omniu žáků. Další výsledky 7. místo a třetí prvoročák David Zadák (jak já říkám, bedna v ročníku) a po těžkém pádu se nakonec do desítky nedostal další bojovník Daniel Šverdík na 15. místě.

V kadetkách si vedla velice úspěšně po zranění Aneta Klauková, v sobotu ještě naděje na zlato. Nakonec byla ráda za bronz, protože se jí v neděli obnovilo zranění kolene.

V kadetech vynikající 6. místo a druhý prvoročák Miroslav Svatek.

A poslední náš zástupce v juniorech Petr Fiala 11. místo, když se dlouho držel na 8.-9. místě, nakonce třetí prvoročák.

Tedy můžeme hodnotit vystoupení našich závodníků velmi kladně, ve svých ročnících téměř stoprocentní medailové umístění.

Kromě poděkování za výsledky závodníků patří dík i jejich trenérům, kteří byli také výborným organizačním týmem na samotném MČR – Jiří Čechman, Jiří Klauko, Richard Zadák a Miloslav Šverdík. Není náhoda, že naši treneři jsou zároveň rodiče těch úspěšných reprezentantů. To spojení kontroly (důvěřuj, ale prověřuj), každodenní kontakt, vynikající znalost dětí, zájem o jejich správnou výchovu a sportovní růst má u nás dobré výsledky.

Miroslav Svatek: vypětí všech sil. Foto: M. Šverdík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>