Armstrong odstupuje ze závodu Paris-Nice

CRAPONNE-SUR-ARZON, France (AP, překlad map) – Šestinásobný šampión Tour de France Lance Armstrong odstoupil ze závodu Paris-Nice po událostech třetí etapy ve středu; jako důvod uvedl bolení v krku.

Lance ArmstrongArmstrong dokončil etapu na 99. místě, vítězem se stal Španěl Vicente Reynes – čímž dosáhl svého prvního profesionálního vítězství. „Lance se dnes ráno probudil s bolestmi v krku do studeného počasí a celý den se necítil dobře,“ uvedl ve středu manažer Johan Bruyneel v prohlášení na webových strankách Armstrongova týmu Discovery (v loňské sezóně US Postal Service – pozn. překl.).

Bruyneel řekl, že Armstrong se vrací do svého domu v Gironě ve Španělsku, aby se vyléčil.
„Vrátím se do Španělska, abych si odpočal a během několika dní byl zpět na kole,“ vyjádřil se Armstrong v prohlášení.

Reynes, z týmu Illes Balears, dokončil 117,4 kilometrů dlouhou etapu z Thiers do Craponne-Sur-Arzon za dvě hodiny 40 minut 51 sekund. Belgičan Tom Boonen ohbájil celkové vedení, tři sekundy před nizozemským jezdcem Erik Dekkerem a čtyři sekundy před Reynesem.

Armstrong, který využíval tohoto závodu coby rozehřátí pro svůj letní pokus o sedmý titul na Tour de France za sebou, byl po středeční etapě v celkovém hodnocení na 62. příčce, 1:35 za Boonenem.

Američtí jezdci Guido Trenti a Fred Rodriguez dokončili etapu na druhém, resp. třetím místě, ve stejném čase jako vítěz.

Středeční závod byl o 56 kilometrů zkrácen vinou špatného počasí dva dny v řadě. Armstrong byl zkracováním etap zklamán.

„Přijel sem, abych nahnal kilometry a začal sezónu, ale počasí řeklo: Ne,“ uvedl.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>