Bahňáci poprvé

Počasí k závodění nesvádělo...
Pavel Fišer v šikaně

Na Linhartu se v sobotu 20. března závodilo do první body v seriálu XC Bahno 2010. Máme zde výsledky a fotky od Františka Klingory. Ve veteránech III vyhrál s velkým náskokem Vít Hanuš, hájící od podzimu barvy Hnízdil Teamu. Veteránům II kraloval Miroslav Kobes z Veloklubu Kolín, který konkurentům včetně druhého Jiřího Bartoše z Team Bike Březová nadělil téměř čtvrt hodiny. Třetí se v této kategorii umístil triatlet Martin Smolík. S dostatečným náskokem do cíle přijel i vítěz kategorie veteráni I, Pavel Fišer. Druhý byl Jiří Mandaus z týmu Rotor Bike a třetí Petr Gribheiser (Tri Cheb), který ne že by zázračně omládl, ale pouze si zvolil mladší kategorii. Čtvrtý byl další známý harcovník, Petr Novotný z Nevix Teamu. V elitní kategorii se jelo s poměrně velkými rozestupy. První přijel na celoodpruženém Scottu Filip Eberl, za ním Michal Bubílek z Bike Ranche (ne na kole Fuji, ale nově na Kellysu), třetí Láďa Fabišovský, který jezdí na silnici za Spartu, nově spolu s Vaškem Hlaváčem (více o soustředění rudých na Mallorce a o Vaškově úspěchu v prvním závodě). Kategorii mužů ovládli plzeňští jezdci Götz, Václavík, Kantner.

Mládežnické kategorie si prosím prohlédněte ve výsledcích. V juniorech byl jeden místní jezdec, Daniel Johannes, na 2. místě za Jiřím Bartizalem z Kolína. Kadetky vyhrála Petra Janusová z Team Bike Březová před Simonou Kočovou z Cykloteamu Ostrov.


One thought on “Bahňáci poprvé”

  • Rád bych vyseknul poklonu všem zúčastněným za to, že se nenechali odradit počasím a přijeli se ukázkově „zabahnit“. Na podmínky, které vládly na Linhartu, byla účast překvapivě silná – bezmála 70 závodníků. Těšíme se na viděnou další sobotu na Třech křížích!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>