Božská Marion: zničí atletiku?

MarionJedna z největších světových sportovních hvězd, atletka Marion Joneosová (USA), je obviněna z užívání zakázané láky EPO. 6. září by měl být znám výsledek B-testu, který by obviněné potvrdil, či vyvrátil. Drtivá většina expertů je přesvědčena, že Marion skutečně dopovala (MF Dnes). Mimochodem, dopoval její manžel C. J. Hunter i bývalý přítel a světový rekordman Tim Montgomery.

Hormon erythropoietin pomáhá produkci červených krvinek, čímž urychluje okysličování organismu. „Sprinteři ho používají proto, aby vydrželi déle trénovat, a tím se zlepšovali,“ uvedl dopingový expert Charles Yesalis.

Po vlně obvinění cyklistů a méně viditelných oznámení z dalších sportů by tedy mohla přijít rána z čistého nebe v podobě dopingu slavné Marion Jonesové. Hrozí, že idol mnoha lidí bude zcela zpronevěřen a na ostatní sporotovce vržena nevole veřejnosti a sponzorů.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>