David Zadák to dokázal, je mistrem ČR v cyklokrosu

Mistrem ČR v cyklokrosu v kategorii starší žáci se pro rok 2012 stal David Zadák z Cykloteamu Ostrov. Velká gratulace od všech členů Sportovního centra mládeže Cheb.

David Zadák na mistrovském závodě

David to dokázal. Šel za svým cílem. Bere cyklokros jako svoji současnou dominantní disciplinu a podřídil tomu veškerou podzimní přípravu. Po nemoci na začátku sezony se trpělivě připravoval závod od závodu a svůj hlavní cíl si splnil.

Cyklistika je sport, který má navíc spoustu nástrah a záludností, cyklokros v tomto případě patří k těm nejtěžším. Letos navíc MČR v Lounech se jelo za náročných klimatických podmínek, mráz a náledí. Dokázat zvítězit je nejen otázka výkonnosti, ale i správné taktiky a schopnosti se na závod plně soustředit.

David se celou cyklokrosovou sezonu držel v popředí, a proto i tlak na něj byl obrovský. Moc dobře věděl, že k mistrovskému titulu je blízko, je zde ovšem řada ale. Ti nejlepší se poznají právě podle toho, když dokáží zvítězit v těch těžkých a rozhodujících závodech nebo mají schopnost udržet formu dlouhou část sezony.

David se na MČR velice svědomitě připravoval. Dokázal se prosadit a zvítězit. To mu dává velkou šanci do budoucna být v dalších letech úspěšný.

Nebude to v žádeném případě jednoduché a jak se říká zadarmo. My mu určitě všichni budeme držet palce. Davide, drž se.


One thought on “David Zadák to dokázal, je mistrem ČR v cyklokrosu”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>