Heras nezná detaily svého dopingu…

Roberto Heras - bývalý člen týmu Liberty SegurosŠpanělský cyklista Roberto Heras si stěžuje, že se nemůže dostat k detailům vlastní dopingové kauzy. Za pozitivní test během loňského vítězství na Vueltě přišel o svůj triumf a navíc dostal dvouletý distanc. Podrobné informace požaduje, aby se měl o co opřít při svém odvolání. Heras měl pozitivní test na krevní doping EPO.

„Dali mi dokumentaci k analýze vzorku A, ale ne ke vzorku B, cítím kvůli tomu bezmoc. Už jsme o to čtyřikrát žádali a teď budeme žádat popáté, ale pořád jsme se nedočkali odpovědi,“ řekl Heras, který se proti verdiktu o dvouletém trestu odvolal. Nejdříve tvrdil, že muselo jít o chybu dopingové laboratoře, a pak přišel s argumentem o špatném průběhu testovací procedury.

„Přál bych si, aby soudce mému odvolání vyhověl kvůli chybám a anomáliím při testování. Budeme proti tomuto rozhodnutí bojovat, a i když je to dlouhý a náročný proces, budeme v tom pokračovat,“ prohlásil Heras.

Heras stále lituje, že se k němu stáj Liberty Seguros postavila zády. „Nedostal jsem od týmu podporu, kterou jsem čekal. Nemám jediný důvod, abych se cítil vinen. Podřizoval jsem se týmové disciplíně a nikdy jsem neporušil pravidla,“ uvedl cyklista, který po potvrzení pozitivního testu dostal vyhazov.

Pokud by s odvoláním neuspěl, musí si odpykat ještě další rok trestu. V týmech elitní kategorie ProTour nesmí závodit ještě další dva roky. Přesto se chce Heras do cyklistického kolotoče vrátit.

„Sním o tom, že budu znovu závodit, protože moji kariéru ustřihli. Nebude to jednoduché, ale ve stejné situaci už byli i jiní cyklisté a vrátili se,“ uvedl Španěl, kterému stále zbyly tři tituly z Vuelty z let 2000, 2003 a 2004.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>