Krásný podzim a XC na Zelenou horu 2020

V neděli 20. 9. 2020 pokračoval pod Zelenou horou Chebský pohár svým čtvrtým závodem. XC na Zelenou horu se jel již po 27-mé. Na trati namotané v lesích pod Zelenou horu čekaly na závodníky kopce, kořeny, pařezy, a dokonce i louže se našla. Díky lesníkům ze společnosti Lesy města Chebu, s.r.o., byla trať i přes probíhající těžební práce sjízdná a prověřila jak techniku, tak i fyzickou připravenost závodníků i závodnic. V 10 hodin tak vyrazilo na delší závod na 4 kola 29 závodníků, z toho 7 borců z Německa. A chvíli po nich se vydalo na trať i 18 závodníků a závodnic na kratší trať, která měla 2 kola.

Byly k vidění pády, nedobrovolně se darovala krev a závodník s číslem 10 dojel dokonce do cíle s utrženým sedlem v kapse dresu, pouze na lyžinách sedla. Loňský vítěz Christopher Maletz se hned od začátku usadil v čele, v zádech za ním ho celý závod marně dotahovali Filip Eberl a Michal Dvořák. Traťový rekord z loňska odolal, pořadatelé však nepatrně prodloužili trať. Nejmladším závodníkem byl Tobias Forster (2010 ) z Libé a nejstarším pak matador Karel Rouča (1951) z K. Varů.

Za oběť závodu letos padl jeden dres a jedna helma, jinak se všichni sešli na zahradě penziónu Mašek k regeneraci sil a vyhlášení výsledků.

Pořadatelé děkují všem sponzorům:

  • město Cheb
  • cykloservis SPORTFLORI
  • CUBE CUP za zapůjčení cílové brány
  • HF Czechforge za zapůjčení dodávky

Příští týden v Březové na shledanou!

Výsledky (PDF)

Fotografie: Igor Vozka, Jaroslav Mühlberger

Výběr fotek (Igor Vozka; zde komplet):


Foto: Igor Vozka


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>