Medica maraton 2011 je za námi

Relaxace v cíli

V sobotu 4. 6. 2011 byl po roční přestávce pod hotelem Vítkův vrch u karlovarského letiště v 10 hodin odstartován 11. ročník Medica maratonu, mistrovství ČR lékařů a farmaceutů. Na start obou tratí (120 a 86 km) se postavilo celkem 67 závodníků, jeden smíšený tandem a pouze jedna žena. Za pomoci policejního doprovodu se celé startovní pole rychlostí okolo 40 km přesunulo po plzeňské silnici až k Bečovu, kde se po odstoupení policejního vozidla začalo závodit.

Po startu u letiště, zprava Martin Horváth, Jiří Hadrava

Náročná stoupání ve Slavkovském lese rozdělila peloton na skupiny se stejnou výkonností a na dvojice a jednotlivce, kteří se ve větru a za velkého tepla protrápili až do cíle pod hotel Vítkův vrch. V závodě předvedli pěkný výkon známé osobnosti karlovarské cyklistiky; Krumerové, Viktorínové (zvláště Vašek), Radek Fišer, Víťa Bartoš, Míra Brill a mezi lékaři Pavel Novotný. Nakonec všichni účastníci dorazili bez úrazu do cíle, kde na ně čekalo zasloužené občerstvení.

Závod již tradičně pořádala TJ Plamen Chodov a tým lékařů karlovarské nemocnice. Jsme rádi, že i když se o uspořádání závodu rozhodlo až na poslední chvíli, vše proběhlo bez vážnějších problémů. Velký dík patří pořadatelům na křižovatkách, kteří bravurně řešili průjezdy cyklistů i aut, a také těm, kteří měli na starost vše, co se odehrávalo v prostoru startu a cíle. Zároveň je také třeba poděkovat všem sponzorům, kteří pomohli celý projekt financovat.

Již teď se těšíme na příští ročník, který plánujeme opět na první sobotu v červnu 2012. — Za pořadatele Franta Nádvorník


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>