MTB tour Mariánské Lázně 2015 – přehled vítězů

V sobotu 15. srpna 2015 se uskutečnil čtvrtý ročník závodu horských kol MTB tour Mariánské Lázně. Závodu se zúčastnilo celkem 77 závodníků, 33 se jich vydalo na delší trasu o délce 50 km, 26 cyklistů vyrazilo na 20 km a soutěžilo i 18 dětí v závodech na 1 a 2 km, ale také odrážedel. I v letošním roce byla akce součástí seriálu závodů na horských kolech Chebský pohár.

Výsledky (XLS)

Celkovým vítězem závodu na 50 km se v čase 1:54:40 stal Josef Černý z MTB Nežichov, který tak obhájil své loňské vítězství. Se ztrátou něco málo přes 4 minuty projel cílem druhý Jakub Holubec. Úspěch oddílu MTB Nežichov zvýraznil třetí Martin Moucha. Na dalších místech se umístili Pavel Staněk (Team Goofy) a Lukáš Kubík z CK Sport Beran Chrást. Vítězi jednotlivých věkových kategorií se stali Radek Kluch (Bike Team Trnová), Josef Černý, Jakub Holubec, Miroslav Špalek (MM Fr. Lázně) a Vojtěch Batoš (MLOK Mar. Lázně).

Tak to na okruhu vypadalo v r. 2014. Foto: Pro Sport
Tak to na okruhu vypadalo v r. 2014. Foto: Pro Sport

Cílem závodu na 20 km projel první Marcel Brisuda za Sport Bílek Mariánské Lázně v čase 42:15 před Tomášem Blahoutem (Pro Sport Activities – Eleven Team), který projel trať závodu za 43 minut a 26 sekund. Třetí byl v cíli Václav Sladký (Team Bike Březová) v čase 43:49. Vítězi jednotlivých kategorií se stali Marcel Brisuda, Vladimír Cífka (DGC Merida Kadaň), Tomáš Blahout, Václav Sladký, Lenka Jandová (Tri Cheb), Viktorie Pánková (CK Sport Beran Chrást), Daniel Šverdík (Profi Sport Cheb) a Philip Ryšavý z Mariánských Lázní.

Děti své závody odjely v okolí tenisových kurtů v Chopinově ulici. Zvítězili Barbora Sladká (Mariánské Lázně), Marek Havlík (Sokolov), Daniel Civiš (DGC Merida Kadaň), Klára Blahoutová (Velké Přílepy), Jakub Lidický (Teplička), David Peterka (Cykloteam Ostrov), Marie Bartošová (MLOK Mariánské Lázně), David Račan (MTB AC Čimelice) a Viktorie Pánková.

Závod probíhal za teplého počasí s teplotami okolo 25° C. Po nočním dešti byly některé asfaltové úseky mokré a kluzké, a tak několik závodníků při brzdění ve sjezdu upadlo. Naštěstí se všechny pády obešly bez vážnějších úrazů. Poděkování patří i motocyklistům z Cechu, kteří cyklisty doprovázeli na trati. Děním v cíli provázel moderátor DJ Alesh a v nedalekém parku u Lesního pramene vystoupily mladé mažoretky z Junior clubu z Plzně. Děti se vydováděly na skákacím hradu a vyzkoušely svoji zručnost a odvahu v blízkém lanovém parku.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>