Poslední víkend s Giro Chodov 2013

Zatím bez většího komentáře, jen fakta. Giro Chodov 2013 je u konce. Králem víkendové časovky i hromadného závodu za extrémních povětrnostních podmínek se stal junior Martin Kubík, když v obou dnech těsně porazil krále Tomáše Viktorina (Masters II).

Martin Kubík
Martin Kubík

Popišme závěr hromadného závodu Okolo výsypky v neděli, zkráceného ze tří na dva okruhy kvůli zimě a dešti. Od zbytku pelotonu se oddělilo pětičlenné čelo závodu ve složení Pavel Kodl, Petr Fiala, Martin Kubík, Míra Zakuťanský a Tomáš Viktorin. Mohl tam ještě patřit bývalý sparťan Martin Uher, ale ten v prvním výšvihu z Boučí zaspal a přes upřímnou snahu si pak pětici na rovině k Vřesové nesjel. Nejaktivnějším jezdcem byl Pavel Kodl, který ostatní nešetřil a nastupoval. Tímto stylem v druhém okruhu odpáral z Boučí Míru Zakuťanského. Pak se blížilo vyvrcholení osmdesátiminutového závodu, a to v místě odbočky na Chodov před Vintířovem. Kodlík měl vítězství v kategorii jisté a celkové vítězství v závodě byl ochoten obětovat, a tak rozjel pekelné tempo, aby se pak mohl odehrát spurt. Za ním jel ve výhodné pozici Fiky, ale tempo rozjížděče bylo příliš vysoké. Třetí jel Martin Kubík. Poslední jel Viki a plánoval dlouhý spurt do táhlého stoupení. Nechával si odlepa, aby mohl ostatní přelétnout, ale pak, když Kodlík zrychlil, už díru málem nezalepil, ale přecijen ano, a pak do toho šlápnul, Palinka i Fikiho předjel a ujel, ale na zadním kole si vezl Martina Kubíka, který mu pak nastoupil a zvítězil.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>