Sluníčko pálilo a kola se točila

Zácpa na schodech. Foto: Karel Rous

Poslední dubnový víkend se o slovo přihlásilo sluníčko a na sobotním otvíráku Chebského poháru, Ašském bláteníku, některé potrápilo, jiné připálilo. Ašský závod byl zároveň vstupenkou do boje o celkové pořadí v Cube Cupu. Na startu dostali všichni závodníci zdarma dárek, zaváděcí kolo navíc :-). Někteří to brali spíše jako dar danajský. Po startu rozjeli pekelné tempo němečtí závodníci, jako jeden z mála se jich držel Jiří Svoboda. Vedoucí skupině však v té výhni docházely síly a zezadu se přes ně postupně několik jezdců dostalo.

Celkové pořadí žen: Mirka Špalková, Lena Fadert, Kateřina Lacinová
Celkové pořadí mužů: Vojtěch Marvan, Radovan Fišer, Patrick Titus

Jednoho z favoritů na celkové vítězství Pavla Kodla potkala na startu smůla – pár desítek sekund před startovním výstřelem se mu vyfouklo zadní kolo. Pavel tedy vyběhnul sjezdovku, od táty si půjčil celé kolo, v dalším kole dostal zpět své opravené, ale ztrátu už nedohnal. Pavel Kodl st. posloužil jako servisák ještě jednomu závodníkovi, kterému půjčil zadní kolo. Zajímavý byl také pohled na jízdní kola závodníků. Více 29-palcových verzí, hodně Specializedů Epic (včetně S-works), několik nových pevných Scottů se superlehkým rámem. Nejlépe to ale do Aše poladila zřejmě Lenka Jandová :-). V roli fanynek jsme měli dvě závodnice, Dádu a Petru… s bříškem. Po příjezdu do cíle všichni ocenili luxusní závodní zázemí, sprchy, umyvadla a stín.

Výsledky
Fotky: Karel Rous, Iva Rousová, Pavel Kodl, Dalibor Blažek (děti, dospělí)

Video Pavla Kodla:

Video Míly luxíka:


One thought on “Sluníčko pálilo a kola se točila”

  • Bencm napsal/a:

    Nejvíc mě dostalo vyhlášení výsledků. Lidi fakt z politiky blbnou :)))
    Karolínu Polákovou změnili na Karolínu Peake…
    tak jsme se zasmáli! mb

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>