SMS z Kašen ’09

Bikeři mají letos štěstí na počasí, a tak i na dle mého názoru pro diváky nejatraktivnějším bikovém závodě bylo sluníčko tam, kde má být. Tyhle Kašny jsou fakt specialitka, která mě láká od té doby, co jsem si koupila boty pro cyklisty. Myslela jsem, že letos uspokojím svou touhu překonat sama sebe a kamion, ale Nebojsa byl rezolutně proti, a jak hlavně my ženy víme, s chlapama je každá diskuse marná :). Takže snad příští rok. Fotky, výsledky ze závodu, report od Kluků z Kluče.

Video: Viktor versus kamion. Natočil Jakub Nováček

Václav Vtěrovec a slečny v krojích
Václav Větrovec, slečny v krojích a Ája V.

Startovní rošt a Petr Moos uděluje poslední instrukce
Startovní rošt a Petr Moos uděluje poslední instrukce

Starty po celý den jsou fajn v tom, že se tam hlavně děti nemusí potulovat celý den, ale pro mě to znamenalo, že stihnu jen ty velkých kluků, a pro Elí, že nebude nucena závodit :). Přivítalo nás náměstí plný cyklistických hvězd našeho Hobitího kraje, ale taky spousta jejich drahých poloviček, cukrová vata a kultura na podiu.

Víťa Hanuš jel jako raketa
Víťa Hanuš jel jako raketa

K trati snad jen čtyři slova… to je teda něco! A to vše 12krát. Z odposlechu: schody prý pohoda, kamion pakárna a ten travnatý stoupáček fakt hnus. Za nás diváky říkám paráda. Viděli jsme, co se jinde nevidí, a měli sporťáky pořád pod dohledem. Luboše, který sice jel do kopce, ale vůbec se tak netvářil, jako vždy dokonale sladěnýho Kájoše, celozávodní tandem Tom-Hondzik, Pepu, který nikdy nepadá a teď má tělo samou třísku, Jirku, který převzal moresy Radka a utrhl řetěz pro jistotu už ve 2. kole, Viktora bourajícího do kamionu, ale taky Palinka který má tu nej-nejusměvavější fotku z celého závodu a další a další. Taky jsme ale viděli Sanťáka v civilu, prý snad unavený, anebo kapitána puzzlíků Miloše, jak běhá přes náměstí a kontroluje svoje zlatíčka hned na dvou místech, z holek čerstvou maturantku Peťulu (GRATULUJI) s mamčou, Martinu anebo Dádu.

Pavel Kodl, 2 fanynky a jeden schovaný čertík
Pavel Kodl, 2 fanynky a jeden schovaný čertík

V cíli vše co má být…..posezení, tekutiny i poživatiny a místa na odskočení si :). Pro materiálněji založené cyklisty, a tedy hlavně pro borce na stupních vítězů bombastické ceny, které snad nemohly nikoho nenadchnout. Místo poháru praktičtější dlažební kostka a pro Ráďu speciálně dortík… asi se zdálo pořadatelům, že ubírá na váze. Jen to vyhlášení se pořád nějak nedaří nikde popohnat, a kluci Šmoulí pak velkou žízeň mají, doplňují a doplňují a doplňují… Už jsem trochu naťukla Radka, jestli by nebylo možné vytvořit nějaký jednotný počítačový program, který by to trošku urychlil, ale zas nevím, co na to chlapi pořádající…

Zleva Eva Fishi, Fiši, Čipi, Míra, Vojta, u Mírových ponožek obdivně Ája
Zleva Eva Fishi, Fiši, Čipi, Míra, Vojta, u Mírových ponožek obdivně Ája

Takže kluci z Chebu, bylo to výborný, všechno vyšlo a nám se moc líbilo… děkujeme. Pro opravdový drsoňe je příští týden Král Šumavy, kam se letos mrknu zas jen jako maskot, a za 14 dní Karel bike. Rada pro neznalce: po sjezdovce se jede vlevo, ať nedopadnete jako já :).

Časy vybraných bajkerů na 1 okruh
Časy vybraných bajkerů na 1 okruh

One thought on “SMS z Kašen ’09”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>