Soustředění Praha Motol dráha 25.-28.10.2012

S ohledem na omezenou kapacitu 24 osob jsme nemohli vzít všechny zájemce o toto soustředění.

Zúčastnili se od nejmladších Taová 03, Macán 02, Sýkora 02, Poláková 01, Fiala 01, Nguyen 00, Luxík 00, Kounovská 99, Nováková 99, Tyrpekl 99, Zadák 99, Lacinová 98, Čechman 98, Sládek 98, Šverdík 98, Klauková 97, Klauko 97, Kočí 97, Svatek 97, Trnková 96, Vaníčková 96, Novák 96, Kubík 95, Fiala 95.

Trénink byl zaměřen převážně na dráhovou cyklistiku – pro ty nejmladší získat první základy na dráze, pro starší žactvo, kadety a juniory již příprava na novou sezonu 2013, pro některé byl trénink přizpůsoben přípravě na ČP a MČR na dráze. Doplňkově jsme zařadili atletický trénink běh, kopce a schody. Silová, všeobecná příprava, strečink by měly být téměř denní záležitostí, a proto mě mrzí, že pro většinu účastníků to je trochu nutné zlo.

Vzhledem k tomu, že máme všechny oddíly v kraji nedostatečné možnosti využívat tělocvičnu, která je vhodnou všeobecnou přípravou pro zimní období, je možnost využívat přípravu na dráze jedinou společnou možnou přípravou se speciálním zaměřením a vložením přípravy všeobecné.

Na další víkendové soustředění 3. a 4. 11. budou navazovat dráhové závody: 10. – 11. 11. přebory SCM, 17. – 18. 11. ČP, na sobotu 24. 11. bych chtěl domluvit delší trénink spinningu s posilováním, 1. – 2. 12. pokračuje ČP, 8. 12. MČR cyklokros Louny a vrcholem bude 15.- 16. 12. MČR dráha. Vánoce by měly být rodinnou pohodou, proto zde bude delší odpočinek, který zakončí první přípravnou část tréninku.

V diskusi SCM jsem krátce zhodnotil soustředění z pohledu na ty nejmladší. Pro ně je to škola k nezaplacení a vynikající zkušenost, velká výhoda, pokud mohou ti mladí v tomto věku získat zkušenosti, základy na dráze. Na dráze se naučili jezdit jistě Honza, Karolína, Denis, Anežka, Veronika, Kristina, jistotu ještě nemá úplně Jirka a čas ještě přijde na mladou devítiletou Janičku.

Starší žáci, kadeti a junioři měli možnost navázat na dosavadní speciální tréninkovou přípravu. Byli na dráze 2-3 hodiny, což je cca 60 – 100 km v jedné tréninkové jednotce, k tomu běh a florbal vytvořily pětihodinový kvalitní trénink.

Je škoda neúčasti dvou nadějných starších žáků Pavlíka a Řezáče, kdy jsem počítal, že právě tito dva doplní naše talentované duo Zadák, Tyrpekl.

Chtěl bych většině poděkovat za slušné chování, někde jsme si museli ujasnit, co je ještě legrace a co nesmyslná hloupost a zbytečné předvádění se. V sobotu večer bylo soustředění doplněno kinem – hororem. Nevím, jestli zrovna tohle téma, které si naši mladí zvolili, bylo právě tím ořechovým pro všechny.

Bude ještě záležet, jak se někteří budou schopni zdokonalit v jízdě na dráze tento víkend a přesvědčí své trenéry, že je mohou vzít na uvedené závody. Zatím bych doporučil tuto závodní sestavu: junioři Fiala Petr, Kubík Martin, kadeti Svatek Miroslav, Kočí Vojtěch, Klauková Aneta, Čechman Martin, Šverdík Daniel, Lacinová Kateřina a žáci Zadák, Tyrpekl, Luxík, Nguyen, Fiala a Macán. Téměř polovina těchto našich závodníků by mohla myslet na umístění v první pětce.

Fotky Míly Šverdíka


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>