TRIchebáci v Ostrově 2009

Reprezentace Tri Cheb
Reprezentace Tri Cheb

Tuto sobotu 25. července 2009 se uskutečnila vlastně největší akce v terénním triatlonu v kraji Xterra Ostrov a TRI Chebáci a vůbec chebáci tam nemohli chybět. Ať už autem nebo pomocí služeb ČD se nakonec sešlo několik účastníků a fanoušků v Ostrově. Zatímco si to sokolovští borci rozdávali v Mariánských Lázních na navlhlém asfaltu, příznivci tlustých plášťů se vydali do bahenní lázně u Ostrova.

Lukáš Bauer s potěrem
Lukáš Bauer s potěrem

Počasí sice dopoledne moc nepřálo, do plavek se skoro nikomu nechtělo, ti, co si nevzali neopren, mohou vyprávět jak velká/malá byla zima. Úderem půl desáté téměř všichni účastníci hobby závodu a štafet vyrazili na trať, pouze jeden opozdilec, co zřejmě nemá rád tlačenici na startu, vyrazil trochu později. Na břehu se fandilo bílé čepičce a jiným barvám a jako první se doslova a do písmene s plaváním popral vítěz hobby závodu Ondra Matějíček a pak další a další. Z depa se odjíždělo v zářivě čistých dresech, abychom se v Ostrově, kam jsem se kolmo přesunul, setkali se zablácenými a někdy i zkrvavenými borci.

Honza Kubíček "happy"
Honza Kubíček "happy"

Na schodech v zámeckém parku bylo pravidelným účastníků městských závodů hej, schody jsou brnkačka. Ostatní zkoušeli nejrůznější metody a způsoby nájezdů, sjezdů dokonce i sbíhání – jistota je jistota. No a závěrečný běh byl už jenom třešinkou na dortu, bláta bylo zřejmě dostatek i zde a bahenní zábaly dolních končetin byly neoblíbenější značkou nohavic v cíli. Jako první v jednotlivcích doběhl tančící Matějíček, jeden z borců předvedl salto na pásce, Roman Gogor se statečně pral ve spurtu, ale byl poražen borcem o kategorii mladším, ve své kategorii nakonec bral stříbro, Martina Kabilová doběhla druhá a ve své kategorii zvítězila, Lenka Jandová získala třetí místo a chebská štafeta skončila pátá. Pak už náměstí čekalo na prvního z MČR, kterým byl Jan Kubíček – s úsměvem a s náskokem si doběhl pro titul, Lukáš Bauer letos skončil pátý. Z chebských borců byl Pavel Santo, přejmenovaný na Sánto, stejně jako loni ve veteránech stříbrný – příště už to určitě vyjde.

Sanťák šel na X-krátko
Sanťák šel na X-krátko

Zábava na náměstí byla velice vydařená, moderátor se činil a vůbec závody ve městě mají krásnou atmosféru a kulisu.

A co závěrem ? Holkám to sluší i když jsou od bláta, všichni byli špinaví až za ušima a evidentně to nikomu nevadilo, já děkuji Romanovi a Lence, že ukázali mému dresu, jaké to je na bedně a tím pádem je už snad spokojený a budou mu stačit výlety jako cesta domů kolmo. Nakonec jsem v Chebu vypadal hodně podobně jako ti, co závodili – špinavý, utahaný a spokojený.

Žabí muži a ženy
Žabí muži a ženy

V sobotu 1. 8. se koná xterra v Podhradí u Aše, kde mají pořadatelé pro všechny odvážlivce přichystanou přehradu s vodou teploty Baltského moře, začátek cyklisté části do menšího kopečka, začátek běžecké části pro změnu zase do kopce a závěrečný doběh do cíle z kopce.

Foto: autor a Fr. Klingora
Stránky závodu s výsledky


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>