V Buje určitě ne ve dvojičkách

Policisté a Petr Ontko
Bloček

Na tréninkovém soustředění v Poreči v Chorvatsku jsme běžně jezdili na kole vedle sebe. Před pár lety se nám to nevyplatilo, ve městě Buje (mapa) nás odchytl policista a jen díky komunikačnímu umu Péti Ontka jsme vyvázli živí a bez škrábanců. Letos se nám stala podivuhodná věc. Na stejném místě nás chytl stejný policista za ten samý přečin. A opět to byl Péťa, kdo zachraňoval. Tentokrát byl pan policista dost vypruzený, a tak už to vypadalo na nástup ke zdi… Nakonec se spokojil s celkem 300 kunami.

Mimochodem, ani v ČR cyklisté vedle sebe jezdit nesmí (ani ve skupině; popsáno např. na stránkách Českého rozhlasu, přepis pořadu Motožurnál). Proto bych rád poznamenal následující. Praxe je taková, že cyklisté na trénincích vedle sebe jezdí. Většinou jde ale o zkušené cyklisty, kteří umí jet stále rovně, takže představují něco jako velorex u krajnice. Cyklisté by ale měli brát ohled a na nepřehledných místech a frekventovaných úsecích jet za sebou neboli lajnu.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>